Hlavní obsah

Pozvánka do Jeseníků na městské slavnosti, vidlácký slet a plavby po Slezské Hartě

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kam se vydat ve dnech 16. - 18. června v Jeseníkách? Návštěvníky čeká bohatá nabídka kulturních i sportovních akcí.

Foto: Stanislav Juga

Na bruntálském náměstí se bude o nadcházejícím víkendu tančit a zpívat.

Článek

Dny města Bruntálu 2017 se konají ve dnech 16. až 18. června. „Program je opravdu bohatý, vybere si každý,“ uvedla Adéla Chylíková z městského informačního centra. „Těším se na páteční nesoutěžní přehlídku „Roztančíme Bruntál aneb Tanec nás spojuje“. Obzvláště pak na vystoupení bruntálské skupiny Noir Voir a pak flamencový zážitek v podání Petry Pšenicové a Morenito de Triana v představení La Noche Flamenca,“ dodala pracovnice infocentra.

Její kolegyně Jana Štefková si nenechá ujít sobotní večerní vystoupení slovenské vokální hudební skupiny Fragile. Ta do Bruntálu zavítala už loni a posluchačům se moc líbila. Po celé tři dny hudba bude znít především na podiu na náměstí Míru, kde se představí účinkující ze Slovenska, Polska, Itálie a Velké Británie. Tanec, zábavu, hry a divadelní představení nabídne také nová scéna městských slavností v zahradě bruntálského zámku.

Městské slavnosti se v sobotu 17. června konají na fotbalovém hřišti v Břidličné. Zábava začne ve 14 hodin programem pro děti, které pobaví klaun a plyšák Jinálek. Své příznivce potěší zpěvačky Petra Černocká a Tanja. Po večerní taneční zábavě se nad Břidličnou rozzáří ohňostroj.

Veselit se bude také město Javorník. Tradiční Dny Javornicka zahájí v pátek 16. června večerní studentské představení Fantom opery. Sobotní dopoledne je věnováno sportu. Místní myslivci připravují soutěž ve střelbě, žákyně změří své síly v mezinárodním basketbalovém turnaji. Pět minut po poledni se uskuteční slavnostní defilé městem. Odpoledne se na náměstí Svobody mimo jiné představí mažoretky, hudební skupiny, večer pak kapela Turbo.

Desáté výročí založení Českého svazu žen oslaví 17. června obec Slezské Pavlovice ve westernovém stylu s kapelami The Konvertor Rock Band a Šlaktotref.  Na podiu to rozbalí i taneční skupina Westay Baby. Odvážlivci mohou změřit své síly v soutěži o super cowboye.

Sedmý ročník Mezinárodního festivalu dětí sjednocené Evropy – Osoblažsko se koná 16. a 17. června na hřišti v obci Dívčí Hrad. Začne ve 13 hodin, poté vystoupí školáci z Osoblažska, Albrechticka a Krnovska. V 18 hodin zazpívá Adam Mišík, večer je diskotéka. V sobotu se vedle účinkujících z Polska a Slovenska představí hudební skupina Light & Love, zpěvák Pavel Vítek, kapela Troytet a další. Ve 23 hodin festival ukončí megaohňostroj.

Malování vidlemi na vodní hladině si mohou v sobotu 17. června vyzkoušet účastníci vidláckého sletu u příležitosti pátého výročí otevření Muzea vidlí v Lichnově u Krnova. Hlavním bodem programu, který začíná ve 13 hodin, se stanou šesté Vidlácké všelidové neolympijské hry. Jejich účastníci si zasoutěží v hodu vidlí na cíl, do dálky a do výšky.

Červnový víkend lze prožít i na Slezské Hartě. Program pro příznivce jachtingu, vyjížděk na loďkách, šlapadlech a lodi Santa Maria je zde: http://www.jeseniky-rodina.cz/news/leto-na-slezske-harte/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám