Hlavní obsah

Požár výškové budovy uhasili obyvatelé ještě před příjezdem hasičů

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K požáru osmipatrového obytného domu v Brumově-Bylnici na Zlínsku vyjíždělo v sobotu 13. ledna odpoledne šest hasičských jednotek. Událost se obešla bez zranění, oheň stihli uhasit obyvatelé domu ještě před příjezdem hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo vzniku požáru.

Článek

„Výší škody a příčinou požáru se zabývají vyšetřovatelé hasičů a policie. Podle prvotních zjištění začal hořet botník na chodbě u jednoho z bytů v druhém patře bytového domu. Obyvatelům se podařilo požár zlikvidovat ještě před příjezdem hasičů pomocí domovního hydrantu. Díky rychlé reakci zabránili jeho rozšíření do dalších prostor a dalším nemalým škodám,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Oznámení o požáru v ulici Družba přijali hasiči v 15.19 hodin a operační důstojník ihned vyhlásil poplach šesti profesionálním a dobrovolným jednotkám v okolí města Brumov-Bylnice.

Postupně na místo vyjely dvě cisterny, automobilový žebřík a velitelský automobil profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Slavičína, Připojilo se i dalších pět posilových cisteren dobrovolných jednotek Brumov, Valašské Klobouky, Bylnice a Štítná nad Vláří.

Hasiči po příjezdu důkladně zkontrolovali dům a pomohli s odvětráním zakouřených místností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám