Hlavní obsah

Požár skladu v Praze-Libuši založili bezdomovci

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár v pražské Libuši způsobili dva bezdomovci. Jestli úmyslně nebo z nedbalosti, není zatím jasné. Podívejte se na fotografie hasičů z místa.

Foto: HZS Praha - Roman Půta

Požár skladu v Libuši.

Článek

Hasičské jednotky vyjížděli k požáru provizorního skladu ve čtvrtek 7. července. Několik jednotek likvidovalo požár několik hodin a jeden hasič byl při zásahu zraněn.

Z šetření policie a hasičů, kteří za pomoci psa vyhledávajícího stopy vedoucí k založení požáru, vyplývá, že požár založili bezdomovci. Ti již několikrát tento sklad navštívili a byli přítomni i ve dne vzniku požáru.

"Bylo zjištěno, že před vznikem požáru se do skladu násilně dostaly osoby bez přístřeší, odcizily kovový materiál a odvezly jej do blízké sběrny," řekla tisková mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Tyto dvě osoby se v nepřítomnosti majitele na místo vrátili a zřejmě zde založili požár, jestli úmyslně nebo z nedbalosti, se dále vyšetřuje.

"Technická závada elektro instalace byla vyloučena. Pes pozitivně značil přítomnost hořlavin na podlaze v zadní části skladu na dvou místech. Z nich poté příslušníci Policie ČR odebrali vzorky k laboratorní expertíze," dodala Adamcová.

Reklama

Výběr článků

Načítám