Hlavní obsah

Poslední rozloučení s právníkem a sportovcem Václavem Klimentem

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovci a bývalí spolupracovníci z oboru zeměměřictví a katastru nemovitostí se v úterý 25. října v Krematoriu hlavního města Prahy v Motole naposled rozloučili se známým právníkem působícím na Katastrálním úřadě v Praze, ale i sportovcem JUDr. Václavem Klimentem.

Foto: Petr Skála

Citát, který stojí za zapamatování...

Článek

Rada Českého svazu geodetů a kartografů předtím s lítostí oznámila smutnou zprávu, že 15. října 2011 zemřel uznávaný odborník, právník, pedagog a jeden z nejoblíbenějších lektorů v oboru zeměměřictví Václav Kliment (10. 10. 1934 - 15. 10. 2011).

"Napsal také několik odborných publikací - například knihu Katastr nemovitostí pro každého. Václav Kliment se ale zasloužil i o sportovní významné počiny. Například o výstavbu tenisového stadiónu na Štvanici. Byl předsedou nejslavnějšího na Štvanicí sídlícího tenisového klubu 1. ČLTK, ale byl i kapitánem čs. juniorského reprezentačního tenisového týmu a hrál také výborně házenou za Duklu Praha. Těsně před odchodem z tohoto světa dokončil svou autobiografii Nebylo nás pět, jejíž rukopis mi předal a tak mám poslání jej vydat," připomenul Klimentovy zásluhy bývalý ředitel vědeckotechnické základny v oboru zeměměřictví ve Zdibech Václav Slaboch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám