Hlavní obsah

Poslanci Evropského parlamentu podporují program Erasmus pro mladé podnikatele

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém týdnu se setkali poslanci Evropského parlamentu (EP), aby byli slavnostně uvedeni do funkce ambasadorů programu Erasmus pro mladé podnikatele.

Foto: Šárka Štveráková

Elżbieta Bieńkowska, evropská vyslankyně pro malé a střední podniky (MSP) a komisařka pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a MSP

Článek

Vytvoření sítě ambasadorů z řad poslanců EP ukazuje na vysokou úroveň politické podpory pro tento evropský přeshraniční výměnný program pro podnikatele, který je iniciativou Evropské komise.

Na pondělní slavnostní večeři Elżbieta Bieńkowska, evropská vyslankyně pro malé a střední podniky (MSP) a komisařka pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a MSP, řekla přítomným poslancům Evropského parlamentu: „Program je již dobře zavedený a jsou za ním vidět skvělé výsledky. Adresuje některé z hlavních výzev, které zažívají evropské začínající podniky, a pomáhá firmám dostat se za hranice. Jsem vděčná novým ambasadorům za jejich podporu v posouvání Erasmu pro mladé podnikatele na další úroveň.”

Poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová k tomuto projektu uvedla: „Je pro mě velkým potěšením a skutečnou ctí, že jsem se mohla stát ambasadorkou tak významné iniciativy. Věřím, že začátek podnikání není pouze příležitostí, ale v dnešní době je to spíše povinností vůči Evropě. Potřebujeme dávat mladým lidem prostředky k vytváření nových pracovních míst a posilování růstu napříč celou Evropou.“

„Erasmus pro mladé podnikatele je dobrým prostředkem k podpoře mladých podnikatelů. Velmi mě zajímá zpětná vazba od mladých podnikatelů a jejich projekty v tomto programu,“ dodala další poslankyně Evropského parlamentu, Michaela Šojdrová.

O programu Erasmus pro mladé podnikatele:

Erasmus pro mladé podnikatele umožňuje novým nebo začínajícím podnikatelům až šestiměsíční spolupráci se zkušenými podnikateli v jiné zemi. Podnikatelé si vyměňují nápady, přispívají k vzájemnému rozvoji svých podniků a tím se jejich výměnný pobyt stává oboustranně výhodnou příležitostí.

Sedm let existence programu vykazuje příznivý vliv na zúčastněné podnikatele tím, že podporuje inovativní postupy v podnikání, vývoj nových produktů a služeb a jejich vstup na nové trhy. Do programu se přihlásilo více než 13 000 podnikatelů a výměny se zúčastnilo skoro 8000 zkušených i začínajících podnikatelů. Na Erasmus pro mladé podnikatele bylo přiděleno 55,3 miliónů eur z rozpočtu programu COSME.

Zapojit se mohou mladí podnikatelé a firmy i v Olomouckém kraji

V Olomouckém kraji je kontaktním místem pro zájemce o tento projekt Olomoucký klastr inovací (OKI). V případě zájmu o zapojení se do programu je nutné vyplnit elektronickou přihlášku na adrese www. erasmus-entrepreneurs.eu a zvolit si kontaktní centrum, v případě OKI tedy Olomoucký klastr inovací. 

V případě zájmu o bližší informace mohou zájemci kontaktovat také přímo OKI na e-mailové adrese erasmus@o-k-i.cz či na telefonu 587 333 820. Více informací o Programu Erasmus pro mladé podnikatele naleznete na webových stránkách: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/.    

Bližší informace: Mgr. Lenka Říhovská, tel. +420 587 333 905, e-mail: erasmus@o-k-i.cz, www.o-k-i.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám