Hlavní obsah

Porta oslaví v Řevnicích své desáté výročí u Berounky

Novinky, Petr Mráček

V roce 2008 se z Jihlavy přestěhovala do krásného Lesního divadla a zde také proběhne desátý řevnický a zároveň 51. ročník tohoto nejstaršího českého open-air festivalu, který se narodil 1967. Na Portě vystoupí opět kolem dvaceti soutěžících z celé České republiky.

Foto: archív autora

Z festivalu Porta, Řevnice

Článek

Tentokrát se bude v Řevnicích zpívat a hrát o interpretační i autorskou Portu současně. Soutěže budou probíhat jak v Lesním divadle, tak na druhé scéně Porty u volejbalového hřiště, a tak si návštěvníci budou moci vychutnat krásu lesa při procházce mezi oběma scénami.

Porta 2017 představí jako vždy celou plejádu zajímavých hostů. Budou to známé osobnosti i nové mladé kapely a interpreti jako např., Light , Voxel, Petr Bende, nebo dnes již hvězda písničkářské scény Tomáš Klus.

Každý festivalový den bude mít jako vrchol dne svoji hvězdu, nebo souhvězdí folk a country scény. Vše se odehraje ve dnech 24. - 26. června.

V pátek to bude například František Nedvěd, v sobotu Tomáš Klus, Petr Kocman s Alanem Mikuškem a také Ivo Jahelka. V neděli, kdy budou předány ceny Porty 2017, se představí Věra Martinová, Petr Bende, a stále populárnější písničkář Voxel. Je na co se těšit…

Porta a vydavatelství Avik připravují pro tento rok 2CD, které bude obsahovat 31 písniček, které zazněly na 50. ročníku Porty v roce 2016. Bude to hvězdné dvojalbum. Spirituálové, Křesťan, Žalman, Wabi Daněk, Samson, AG Flek, Epydemye, Nezmaři, Taxmeni, Marien, a další vítězové z celé historie Porty. Podpořit vznik tohoto 2CD může každý příznivec festivalu a folk a country hudby na www.Hithit.cz.

Desetiletá řevnická tradice je podpořena další desetiletou tradicí a tou je podpora Porty ze strany Středočeského kraje. Záštitu nad festivalem převzala hejtmanka středočeského kraje Jaroslava Pokorná-Jermanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám