Hlavní obsah

Porcelánová novinka na veletrhu Ambiente v německém Frankfurtu

Novinky, Ivana Borovková

Německý veletrh Ambiente 2020 proběhne od 7. do 11. února na výstavišti ve Frankfurtu nad Mohanem a tradičně bude největším světovým veletrhem spotřebního zboží a designu.

Foto: Ivana Borovková

Inovovaný tvar TOM

Článek

Návštěvníci zde budou moci zhlédnout nejen novinky v oblasti bydlení, dárků a stolování, ale představeny budou i trendy na nadcházející období. Krom představení trendů bude akce tradičně nabízet přehled novinek rozdělených do třech hlavních sekcí.

První je nazvaná Living a zaměřená je na bydlení, konkrétně nábytek, bytové doplňky, dekorace a svítidla. Druhou je sekce Giving zaměřená na dárkové zboží od hodinek až po módní doplňky. Třetí je sekce Dining zaměřená na produkty spojené se stolováním.

Svou účast má i Česká republika. Karlovarská výtvarnice Lenka Sárová Malíská zde prezentuje inovovanou soupravu TOM, kterou společně s porcelánkou Thun 1794 představí premiérově na veletrhu Ambiente. Na této soupravě s dekorem Afrika použila kombinaci černé a bílé barvy se stříbrnou pokovenou plochou.

To ale není vše. Lenka Sárová Malíská vytvořila i zcela nový tvar LEA. Ten je kompletně jejím návrhem, měla trochu větší volnost tvorby.

„Při práci na tomto úkolu jsem se rozhodla, že vezmu to nejlepší z "klasických" porcelánových tvarů a ozvláštním jej něčím novým a nečekaným. Tvarosloví je jednoduché bez zbytečných příkras, vychází z čistých linií,“ doplnila ke tvaru jeho autorka.

LEA je neobvyklá použitím reliéfu soustředných kružnic a také úchytkou na víčku konvice a cukřenky. To je detail, který jí propůjčuje originalitu, zároveň je tvar plně funkční a ergonomicky vyhovuje i větší mužské ruce. Obě tyto novinky budou po uvedení ve Frankfurtu k dostání na českém trhu a následně pak v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám