Hlavní obsah

Poprvé v dračí lodi a hned si dojeli s Kateřinou Neumannovou a Martinem Doktorem pro bronz

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipno sport festival je název týden trvající sportovní akce na březích přehrady Lipno. Kateřina Neumannová je spolupořadatelkou rekreačního klání, které má ve svém mottu velkou výzvu: Poměřte své síly s olympioniky.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Přestože poslední, ještě s bronzovým pohárem. Posádka pořadatelské dračí lodi v čele s Kateřinou Neumannovou a Martinem Doktorem.

Článek

Hned první den, v sobotu 18. srpna, si návštěvníci mohli vyzkoušet jaké to je závodit na dračích lodích.

Každá loď pojme 18 veslařů, jednoho kormidelníka a jednoho bubeníka, který veslujícím dodává rytmus a optimismus. Ten závodníci potřebují, neboť plně obsazená loď váží kolem dvou tun a veslování není žádná legrace. Lipenské závody naštěstí legrace jsou, proto si závody mohli vyzkoušet i ti, kteří v dračí lodi dosud nikdy neseděli. A byl to pro ně velký zážitek. Zvlášť když mohli usednout do lodi pořadatelského týmu, ve které pádlovali právě společně s Kateřinou Neumannovou a Martinem Doktorem.

První místo na trati dlouhé asi 3333 metrů obsadili Lipenští Lipeni s časem pod 15 minut. Druzí byli jen o délku lodi pomalejší Třebonští kapři s časem nad 15 minut. Poslední byl pořadatelský tým olympioniků a "posbírané veřejnosti" s časem moc dlouhým. Někteří tvrdili, že jim to zkazili olympionici, druzí byli přesvědčeni, že za neúspěchem stály dvě nepádlující sportovkyně, které se na lodi jen vezly, vyprávěly si o domácím úklidu a ještě si stěžovaly, že je bubeník ruší...

Srdce diváků si získal juniorský tým Modré rybičky, který na poloviční trati nenašel přemožitele, neboť byl jediný. 

Neděle patřila Mistrovství ČR ve sprintriatlonu. Na pondělí jsou naplánovány výuka jachtingu, jízdy na paddle boardech a výuka lukostřelby. Jak správně brzdit se dozvědí zájemci o jízdu na inline. Vybavení je k dispozici v půjčovně.

Reklama

Výběr článků

Načítám