Hlavní obsah

Poličským muzeem se ponese zvuk heligonek

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavští heligonkáři spolu s Františkem Hladíkem z Poličky lidovými písničkami zpříjemní nedělní odpoledne 14. července. Pokud patříte mezi ty, kteří mají zvuk heligonek rádi, neváhejte – již po devatenácté pro vás muzeum připravilo Posezení s harmonikou.

Foto: Alena Zavoralová
Článek

V neděli 14. července od 14.00 hodin se v atriu poličského muzea uskuteční již tradiční vystoupení hudebních nadšenců z Poličky a nedalekých Svitav, kteří vám zpříjemní nedělní odpoledne. Ve svém programu mají především lidové písně z Moravy a známé skladby klasiků české dechovky. Hrají také oblíbené skladby k tanci a poslechu. Akce se těší stále velké oblibě a každoročně si ji nenechá utéct na desítky spokojených návštěvníků.

„Heligonka je oblíbený hudební nástroj hlavně mezi lidovými muzikanty pro její výrazný hlas a krásné „basy“, dokáže vytvořit pohodu a příjemnou atmosféru mezi publikem při různých společenských příležitostech, jako je právě toto posezení v muzeu,“ uvádí muzikant František Hladík z Poličky

„V těchto letních dnech je příjemné sednout si někam ven a poslechnout si všem známe písně, pobrukovat si jejich melodii nebo si je i zazpívat. A kdo bude mít chuť, může si i zatancovat,“ dodal.

Akce se koná v rámci festivalu Poličské kulturní léto, které mimo jiné nabízí mnoho dalších zajímavých akcí jako jsou letní kina, tvořivé dílny pro děti anebo divadélka pro dospělé i pro ty nejmenší.

Další informace na www.cbmpolicka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám