Hlavní obsah

Polická univerzita volného času nabízí setkání se známými osobnostmi

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Police nad Metují zahájí posledním zářím další semestr Polické univerzity volného času – cyklus přednáškových odpolední při širokou veřejnost, jejichž témata jsou vybrána z různých oblastí lidského konání.

Foto: Oldřich Jenka

Pellyho domy

Článek

Město Police nad Metují srdečně zve širokou veřejnost na přednášková odpoledne v rámci dalšího semestru Polické univerzity volného času. Na celkem šesti přednáškách, které se uskuteční v termínech 30. 9., 7. 10., 21. 10., 4. 11., 18. 11. a 25. 11., si přijdou na své milovníci literatury, papírového modelářství či filozofie.

První přednáškové odpoledne bude patřit spisovateli Ondřeji Neffovi, autorovi románu Jádro pudla, a řediteli Albatrosu Media Ondřeji Müllerovi. Tématem budou Verneovky, které pro české čtenáře převyprávěl právě Ondřej Neff, a které byly vydány v nakladatelství Albatros.

Druhým přednáškovým odpolednem účastníky provede Tomáš Cikrt, bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví a později společnosti MEDIGROUP a. s. Přiblíží nejrůznější příběhy léků.

Po Tomáši Cikrtovi se mohou posluchači Polické univerzity volného času těšit na povídání Ivana Rösslera, českého textaře, novináře, scénáristy, dramaturga a producenta, o jeho padesátiletém působení v médiích.  

Tématem dalšího přednáškového odpoledne bude Bible a její dějiny v rámci knižní kultury, pohovoří známá česká historička a autorka mnoha historických publikací Pavlína Nývltová.

Předposlední přednáška bude věnována českému časopisu ABC. O tzv. „Abíčku“ budou vyprávět Zdeněk Ležák, současný šéfredaktor časopisu, a Vlastimil Toman, který také mnoho let působil na postu šéfredaktora časopisu. Pánové se zaměří především na historii a současnost tohoto klasického českého časopisu.

Podzimní cyklus Polické univerzity volného času uzavře ředitel Gymnázia Broumov Karel Výravský. Představí vybrané kapitoly z filozofie, při kterých se posluchači seznámí s nejdůležitějšími filozofickými myšlenkami celé naší historie.

Všechny přednášky se budou konat na sále Pellyho domů na Masarykově náměstí a začínají ve 14:30 hod.

Reklama

Výběr článků

Načítám