Hlavní obsah

Policisté zadrželi muže, který v noci nahlásil bomby v restauracích

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže, který v noci na čtvrtek ohlásil uložení bomb ve dvou zlínských restauracích, za několika hodin dopadli a usvědčili zlínští policisté. Z anonymního oznamovatele se vyklubal dvaatřicetiletý muž ze Vsetína žijící ve Zlíně.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Policejní komisař čtyřikrát soudně trestanému muži sdělil obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky a úhrada všech nákladů spojených se zásahem záchranných složek a se způsobenými škodami,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zlínští kriminalisté od noci na čtvrtek šetří podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Neznámý muž zavolal 43 minut po půlnoci na linku tísňového volání 112 a oznámil, že ve dvou restauracích na sídlišti ve Zlíně je bomba. Svým prohlášením způsobil znepokojení větší části obyvatelstva a zbytečný výjezd všech složek integrovaného záchranného systému.

„Krátce po oznámení policisté identifikovali místo, odkud muž telefonoval. Operační důstojník vyslal na místo pět policejních hlídek, kriminalisty a oslovil také strážníky Městské policie Zlína a hasiče. Policisté za pomoci ostatních členů integrovaného záchranného systému evakuovali padesát osob ze dvou restaurací. Při prohlídce obou restauracích se žádný podezřelý předmět nenašel. Z prověřování vyplynulo, že podezřelými jsou dva muži, které nezávisle na sobě vyhnala obsluha z restaurací na Jižních Svazích a kteří vyhrožovali, že se tam ještě vrátí,“ popsala událost policistka.

Jednoho z podezřelých podle tiskové mluvčí zadrželi kriminalisté ještě v noci a umístili ho do policejní cely. „Druhého zadrželi ráno v jeho zlínském bydlišti. Po výslechu obou mužů měli policisté jasno. Viníkem je dvaatřicetiletý muž ze Vsetína žijící ve Zlíně, který v podnapilém stavu zavolal na linku 112,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám