Hlavní obsah

Policisté po šesti letech vypátrali celostátně hledaného, domnívali se, že už nežije

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by se do země propadl, před 6 lety zmizel tehdy 39letý muž, obviněný z neplacení výživného na své nezletilé děti. Kromě toho měl ještě další vroubek, vypůjčoval si a nevracel peníze. Nyní ho berounští policisté odhalili v Šestajovicích, kde se skrýval u nové přítelkyně. Čeká ho soud.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Berounští policisté po muži pátrali od roku 2011. Kriminalisté se začali přiklánět k verzi, že hledaný již zřejmě nebude naživu.

Policisté zjistili, že po celou dobu nenavštívil žádné zdravotnické zařízení, a pokud ano, tak pod jinou identitou. Neplatil sociální a zdravotní pojištění a jeho výskyt nebyl nikde zaznamenán. S ohledem na veškeré tyto skutečnosti byla jeho bývalá žena rozhodnuta, na jejíž děti neplatil výživné, požádat soud o prohlášení muže za mrtvého.

„V sobotu14. ledna se policistům podařilo muže po šesti letech vypátrat v obci Šestajovice, kde žil s novou přítelkyní. Důvodem jeho zmizení byla skutečnost, že je celostátně hledanou osobou. Dlouhodobě se skrýval, aby se vyhnul trestnímu stíhání. V současné době je stíhán na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až roční trest odnětí svobody,” informovala policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám