Hlavní obsah

Policisté kontrolovali chaty na Zlínsku, všechny byly v pořádku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Téměř osm desítek rekreačních objektů zkontrolovali policisté při preventivní akci, která proběhla v tomto týdnu v chatové oblasti u Podkopné Lhoty na Zlínsku. Žádný objekt nebyl narušený.

Foto: Policie ČR

Chaty kontrolovali policisté na koních i psovodi.

Článek

„Policisté na koních a se psy během dne zkontrolovali 75 objektů, u kterých zanechali majitelům vzkaz v podobě závěsu na kliku, že tento objekt byl zkontrolovaný,“ uvedla v pátek 20. dubna policejní mluvčí Lenka Javorková.

Rekreační objekty lákají zloděje zejména proto, že bývají obývány pouze sezónně, tedy od jara do podzimu, a mnohdy jsou situovány na odlehlých místech. Nejčastějším způsobem vniknutí do objektu je vypáčení a rozbití skleněné výplně okna nebo dveří a vypáčení dveří nebo rozlomení zámku.

„Za celý loňský rok jsme ve Zlínském kraji zaznamenali 98 vloupání do rekreačních chat a chalup. Za první tři měsíce letošního roku evidujeme devět vloupání, což je o 14 méně než za stejné období loňského roku,“ řekla policistka. 

Zloději odnášejí především věci, které mohou zpeněžit, např. pily, vrtačky, brusky, zahradní nářadí, sekačky, různé domácí elektrospotřebiče, ale i přikrývky, potraviny alkoholické nápoje, jízdní kola apod.

„Proto by majitelé rekreačních objektů měli stavení a věci v nich pojistit proti krádeži, požáru a dalším škodným událostem. Samozřejmostí by měly být uzamykatelné okenice, bezpečnostní zámkový systém, mříže, elektronická ochrana a případné napojení objektu na mobilní telefon. A cenné věci by měly být doma,“ přidala několik rad policejní mluvčí s tím, že případné vloupání je nutné neprodleně ohlásit na linku 158.

Související témata:

Výběr článků

Načítám