Hlavní obsah

Podzimní prázdniny nabídnou v Bohumíně divadlo, bruslení i filmový maraton

Novinky, Lucie Balcarová

Prodloužený víkend a navrch dva dny podzimních prázdnin čekají v závěru října na všechny školáky. Ty jim v Bohumíně pomůže zpestřit knihovna, kino i zimní stadion. Čeká na ně sedm filmových představení, divadelní workshop i veřejné bruslení. Letos naposledy se také otevře bunkr Na Trati.

Foto: K3 Bohumín

Do tajů divadelního představení zasvětí bohumínské děti herec Petr Pěnkava.

Článek

Do knihovny v centru Bohumína zavítá herec a inspicient Komorní scény Aréna v Ostravě Petr Pěnkava, aby děti zábavnou formou provedl vznikem divadelního představení.

„V úterý 29. října od 9 hodin si malí návštěvníci nacvičí hry v rámci workshopu Putování za pohádkou a ve středu 30. října se od 15 hodin vžijí do rolí postav z Pověsti zemí českých. Divadelní umění doplní výtvarný workshop, takže program bude po oba dva volné dny celodenní,“ informoval ředitel městské kulturní agentury K3 Bohumín Karel Balcar.

Kdo dává přednost kinu, může navštívit jedno ze sedmi pohádkových promítání. Ty startují buď v 10 nebo v 16 hodin. Filmový maraton začíná v pátek 25. října snímkem Princ a Krasoň a končí v úterý 29. října příběhem Willy a kouzelná planeta. V rámci prázdninového programu přijde řada i na Sněžného kluka, Zlobu: královnu všeho zlého, dvojku Angry Birds a vydařené pokračování Ovečky Shaun, tentokrát s podtitulem Farmagedon.

Sportovně založené děti najdou vyžití na ledě zimního stadionu. Speciálně na podzimní prázdniny naplánoval bohumínský Bospor veřejné bruslení navíc. V pondělí 28. října si budou moci přijít zabruslit od 12:30 do 14 hodin, v úterý 29. října a ve středu 30. října od 13:30 do 15 hodin. Provoz na sklonku října posílí i aquacentrum.

V den státního svátku 28. října se definitivně uzavře letošní návštěvní sezóna bunkru Na Trati. Členové Klubu vojenské historie Bohumín v ten den naposledy otevřenou pro veřejnost pěchotní srub a tím oslaví výročí vznik samostatného Československa.

Objekt, který je součástí technotrasy Moravskoslezského kraje, bude přístupný od 14 do 18 hodin. Prohlídky začínají každou celou hodinu. Dospělí zaplatí 50 korun, děti do 15 let mají vstup zdarma. „Návštěvníci si mohou zakoupit tematické knihy, pohledy, magnety, v prodeji je i turistická známka, nálepka a vizitka,“ řekl člen klubu Michal Hejda.

Reklama

Výběr článků

Načítám