Hlavní obsah

Podnapilý recidivista řešil rodinné spory střelbou

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agresivní, pětkrát soudně trestaný muž z Valašskokloboucka nyní čelí dalšímu obvinění, za které může jít v případě odsouzení na dva roky za mříže. Začátkem dubna se rozhodl řešit rodinné spory s příbuznými střelbou do oken jejich domu.

Foto: Policie ČR

Recidivista střílel po příbuzných ze vzduchové pušky.

Článek

„Třiatřicetiletý muž z obce u Valašských Klobouk na Zlínsku 9. dubna osobním autem odjel z domu k obydlí svých rodinných příslušníků, s nimiž má už delší rodinné spory. Rozhodl se vyřešit je poté, co se posilnil čtvrt litrem slivovice,“ informovala ve čtvrtek 23. května policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po příjezdu k domu muž podle policie minimálně třikrát vystřelil ze vzduchové pušky do oken ložnice, přičemž prostřelil síťku proti hmyzu a vnější část prosklení okna. Majiteli domu způsobil třítisícovou škodu.

„Obyvatelé ihned po zahájení střelby zavolali policii. Policisté z prvosledové hlídky útočníka zadrželi ve vozidle před jeho domem, kam se po střelbě odebral. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,32 promile alkoholu,“ popsala další průběh události mluvčí.

Muž byl zpočátku agresivní a odmítal jakoukoli účast na incidentu, popíral i to, že řídil své vozidlo pod vlivem alkoholu. Policisté ho proto převezli k vystřízlivění do policejní cely.

„Pár dní po incidentu se podezřelý muž, který byl do současné doby pětkrát soudně trestaný, ke všemu, co mu bylo kladeno za vinu, přiznal,“ dodala Kozumplíková.

Policisté z Valašských Klobouk muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám