Hlavní obsah

Podle slona Elfíka děti "své" vagóny rychle poznají

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České dráhy polepí dětské vagóny veselými postavičkami dětí a Elfíkem.

Foto: Josef Zajíc

České dráhy polepí dětské vagóny veselými postavičkami dětí a slonem Elfíkem.1.10.2015

Článek

„Hele mami, tam je náš vagón.” Tak mohou nyní při příjezdu některých spojů na nádraží vykřikovat děti, když uvidí vagóny polepené velkými obrázky s veselými postavičkami a s maskotem Českých drah slonem Elfíkem. Vagóny s vyhrazenými oddíly nebo dětským kinem se nově velmi snadno poznají podle těchto velkých obrázků.

České dráhy polepí boky 64 multifunkčních vozů s vyhrazenými oddíly pro cestující s dětmi a 12 osobních vozů s dětským kinem. První z vozů s polepky jsou již v provozu. Cestující díky této velké a výrazné grafice najdou snadno a rychle i při pohledu na dálku nebo při příjezdu vlaku „dětský vůz”.

„Dětské oddíly v multifunkčních vozech jsou vybaveny většími rozkládajícími stoly. Na nich lze hrát stolní hry nebo si na nich mohou děti malovat. K dispozici je i elektrická zásuvka 230 V, ze které je možné napájet například tablety nebo notebooky a další zařízení, na kterých mohou děti sledovat během cesty pohádky,” upozornil Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

Pohádky je možné sledovat ve vozech vybavených dětským kinem na lince: Praha - Pardubice - Olomouc - Ostrava - Žilina. V railjetech na lince Praha - Pardubice - Brno - Vídeň - Graz je kromě sledování pohádek možnost zahrát si stolní  hru Elfikova cesta.

České dráhy v současnosti vypravují vozy s vyhrazenými oddíly nebo místy pro cestující s dětmi do 10 let ve 346 dálkových vlacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám