Hlavní obsah

Pochod pro rodinu versus Prague parade

Novinky, Marek Venuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prahou projde Pochod pro rodinu v čele s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem. Pochod má za cíl ukázat společnosti trvalé hodnoty, které nabízí tradiční model rodiny. Pochod má být i odpovědí na připravovanou Prague parade - průvod hrdosti pořádaný gay a lesbickou komunitou v ČR.

Foto: archiv MKD

Předseda Mladých křesťanských demokratů Petr Jurčík

Článek

Mladí křesťanští demokraté (MKD) ve spolupráci s KDU-ČSL a Hnutím pro život ČR pořádají v Praze v sobotu 13. srpna druhý ročník Pochodu pro rodinu.První se uskutečnil loni v jihomoravské metropoli,kde současně proběhla i Queer Parade Brno.

"Cílem pořádání prorodinného pochodu je poukázat na stav naší společnosti, kdy zájmy tradiční rodiny nejsou podle našeho názoru dostatečně hájeny a slovo rodina jako hodnotový pojem čím dál více ztrácí na svém významu. Považujeme za znepokojivé, když se ve společnosti mluví výhradně o právech homosexuálů, zatímco zájmy tradiční rodiny nikdo nehájí," říká předseda MKD Petr Jurčík. Mladí křesťanští demokraté jsou nezávislou organizací konzervativně smýšlejících mladých lidí. MKD v podobě občanského sdružení vzniklo v roce 1997.

Nad Pochodem pro rodinu převzal záštitu Pavel Bělobrádek, aby byl důstojnou protiváhou primátorovi města Prahy Bohuslavu Svobodovi, který zaštiťuje právě Prague parade.

"Rodina je prověřený model soužití, kde si i tři generace předávají lásku, zkušenosti, radost, péči a navzájem se povzbuzují, pomáhají si a starají se o sebe. Zdravá rodina je pro společnost vždy a za každé situace prospěšná a vhodná. Bez fungujích rodin tato společnost a civilizace nemá šanci na přežití," uvedl Pavel Bělobrádek.

Prague parade podle odhadu organizátorů navštíví  metropoli až 50 000 lidí včetně zahraničních účastníků. Organizátoři akce chtějí zjistit, jaká je současná podoba gay, lesbických a transgender komunit v Praze, mimo Prahu a v zahraničí,a chceme společně využít možností vyžití,které hlavní město nabízí.

Reklama

Výběr článků

Načítám