Hlavní obsah

Po srážce dvou aut jeden mrtvý, čtyři zranění a těžce poškozený rodinný dům

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zranění a zdemolovaný rodinný dům - taková je bilance dopravní nehody, k níž došlo ve čtvrtek před 18. hodinou ve Vnorovech. Srazily se tu dva osobní automobily, jeden z nich navíc narazil do rodinného domu. Jednasedmdesátiletý řidič v nemocnici zemřel, v druhém vozu byli zraněni tři lidé.

Foto: HZS JMK
Článek

"Osobní auto po nehodě narazilo do boční zdi průjezdu rodinného domu. Druhý havarovaný vůz byl asi o sto padesát metrů dál na silnici," popsal pohled, který se hasičům naskytl po příjezdu na místo, tiskový mluvčí Jaroslav Mikoška.

Hasiči z havarovaného vozu urychleně odstranili sutiny, uvnitř byl totiž zraněný muž, kterého bylo nutno vyprostit za pomocí hydrauliky. Hrozilo totiž zřícení poškozené části stavby. Během šesti minut hasiči jednasedmdesátiletého řidiče předali do péče záchranné služby. Ten však na následky utrpěných zranění zemřel.

V druhém havarovaném autě cestovali čtyři lidé. Tři z nich byli zraněni a ošetřeni na místě záchrannou službou.

Vzhledem k tomu, že poškozená stěna domu byla nestabilní, nechal si velitel zásahu povolat na místo statika. Hasiči zajistili budovu pomocí speciální stabilizační sady a výdřevy. Statik se věnoval posouzení objektu a kontrole jeho stabilizace.

Policisté šetřením zjistili, že řidič vozu, který narazil do domu, je zřejmě i viníkem několika dalších nehod. "Jen chvíli před tím narazil do zadní části před ním jedoucí dodávky, ujížděl ale dál. O několik set metrů dál se bočně střetl s protijedoucím Opelem Astra, jehož posádku zranil. Následně naboural protijedoucí Octavii," popsal nehodu mluvčí policie Petr Zámečník. Mezitím dveře, které urval náraz seniorova vozu do Opelu, narazily do protijedoucího Renaultu Mégane.

Hlavní silnice přes obec byla po dobu zásahu uzavřena a policie odkláněla dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám