Hlavní obsah

Plzeňští akademici vyzvali děkana právnické fakulty k zastavení náboru studentů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Iniciátoři Prohlášení učitelů a studentů Fakulty filozofické ZČU v Plzni ze dne 13. března, ke kterému se za několik málo dní připojilo přes 600 signatářů včetně významných představitelů veřejného a akademického života, se nyní obrátili přímo na děkana práv Jana Paulyho.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Děkan Pauly byl vyzván k okamžitému zrušení přijímacího řízení do 1. ročníku magisterského studia oboru "Právo".

Článek

Iniciátoři v otevřeném dopise, který adresovali právě děkanovi plzeňských práv, objasňují motivy svého jednání, kterými je vedle obhajoby akademických svobod především obhajoba dobrého jména ZČU jako celku při zohlednění celospolečenských, etických a morálních kontextů.

"V žádném případě neupíráme studentům FPR ZČU právo dokončit důstojným způsobem studium a ani nevoláme po zrušení fakulty jako takové. Zároveň se však jednoznačně kriticky vymezujeme vůči takovému dění na FPR, jež poškozuje ZČU jako celek, a tedy mj. i naše profesní aktivity studijní a badatelské," píší v dopise učitelé a studenti Filozofické fakulty Západočeské univerzity.

Děkana Paulyho vyzvali k okamžitému zrušení přijímacího řízení do 1. ročníku magisterského studia oboru "Právo" v akademickém roce 2012/2013 a to bez ohledu na jakékoliv z možných rozhodnutí ministra školství Mgr. Josefa Dobeše.

"Podle našeho názoru tím Vy osobně i FPR jasně a důrazně prokážete snahu o očištění a dáte veřejnosti nezpochybnitelný a výrazně pozitivní signál o sebereflexi, což výrazně podpoří snahu FPR a zejména ZČU jako celku o systematické posilování dobrého jména univerzity," vzkazují v dopise iniciátoři prohlášení směrem Paulymu.

Reklama

Výběr článků

Načítám