Hlavní obsah

Plzeňský obvod Lochotín slaví léto hudbou

Novinky, Marek Velebný

V plzeňském obvodu Lochotín se v létě konají různé hudební a zábavní akce. V centrálním parku u Lochotínského bazénu jsou to hudební pondělky. Na pláži boleveckého rybníka se 18. a 19. července opět uskuteční tradiční akce Bolevecké plážohraní a Město her.

Foto: Marek Velebný

Aneta Langerová na loňském ročníku Města her na Boleveckém rybníce

Článek

Severní část Plzně, obvod Lochotín, připravuje tradičně pro své obyvatele i návštěvníky zábavné kulturní akce.

V centrálním parku na Lochotíně u bazénu se konají od června do září hudební pondělky - tzv. Folk park mezi 18. a 20. hodinou. Hudební akce spojené s občerstvením a skákacím hradem pro děti pořádá Městský obvod Plzeň 1 a sdružení Oupn Ér Petra Soukupa.

V pondělí 14. července zde vystoupilo Duo my tři Petra a Marty Soukupových se svými přáteli Karlem "Krakonošem" Kynclem, Michalem "Krony" Jerglem, Janem Muchou apod. Další pondělí zahraje kapela Lignit. Na Folk parku si v uplynulých pondělcích zahráli písničkáři Michal "Willie" Sedláček, Hynek Kočí nebo kapely Poitín a Na starý kolena band.

V pátek 18. července proběhne na pláži Boleveckého rybníka Bolevecké plážohraní, kde vystoupí kapely Alternativa, Čáry máry, Na starý kolena band a Michal Tučný revival Plzeň, po kterém bude následovat zpívaná s táborákem. 

Prázdninový program bude pokračovat v sobotu 19. července tradiční akcí Město her aneb Prázdniny na Boleváku, kde na návštěvníky čekají soutěže pro děti, pohádky, tancování, výtvarná dílna, malování na obličej, šermíři. Na velké stage bude hudební program, který vyvrcholí koncertem skupiny No name, po němž bude večer následovat ohňostroj.

Během pondělního koncertu Dua my tři pozval zpěvák, hudebník a spíkr Petr Soukup z agentury Oupn Ér na připravovaný soutěžní folkový festival Šídlovák Oupn Ér. Konat se bude u rybníku Šídlovák za konečnou tramvaje č. 4 na Košutce v Plzni ve dnech 22. až 24. srpna již popáté. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám