Hlavní obsah

Plzeňský magistrát upravil místnost s modelem historického jádra města

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňský magistrát upravil místnost s modelem historického jádra města, která se nachází v zadní části mázhauzu radnice na náměstí Republiky 1. Vzniklo tam informační místo pro prezentaci městského projektu Vědeckotechnický park Plzeň.

Foto: Magistrát města Plzně

Magistrát upravil místnost s modelem historického jádra města, nabízí nové prvky

Článek

Na třech nových dotykových LCD panelech si mohou návštěvníci sami interaktivním způsobem zjistit informace o projektu a jeho zřizovateli. Textové materiály jsou v českém, anglickém a německém jazyce.

„V areálu Vědeckotechnického parku, který poskytuje moderní infrastrukturu na podporu výzkumu, vývoje a inovací, se nachází více než 15 tisíc metrů čtverečních kancelářských, poloprovozních a laboratorních ploch, zázemí tam má téměř 50 firem. Jde o úspěšný projekt, který si prezentaci zaslouží,” uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

Práce na úpravě místnosti začaly na konci května, zahrnuly výměnu inženýrských sítí, výmalbu a odstranění původních skleněných panelů na stěnách. „Celková proměna bude dokončena výměnou podstavce, na kterém je umístěn model historického centra včetně instalace nového LED osvětlení. Rovněž dojde k vyčištění samotného modelu. Tyto finální úpravy plánujeme uskutečnit na podzim letošního roku po skončení hlavní turistické sezony,” řekl Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

LCD panely, které město pořídilo za 740 tisíc korun bez DPH, dodala společnost Inel. Plzeň na projekt získala dotaci ve výši 75 procent ze státního rozpočtu a strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Operačního programu Podnikání a inovace, Prosperita prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky, zbylou část uhradila ze svého rozpočtu.

„Pokud se forma prezentace prostřednictvím interaktivních LCD panelů u veřejnosti osvědčí, počítáme na příští rok s nákupem čtvrtého dotykového dílu, který bude tematicky celý věnován městu,” doplnil ředitel úřadu správních agend magistrátu Petr Triner.

Úprava místnosti přímo navazuje na již provedené změny v přízemí radnice, které zrealizoval úřad nedávno. V závěru roku 2014 nechal upravit vstup do budovy radnice, vybudoval novou vrátnici, letos na jaře byly do mázhauzu nainstalovány moderní panely pro výstavy, které se v tomto prostoru celoročně konají. Nový výstavní systém a úpravy místnosti s modelem města byly projektovány tak, aby na sebe úzce navazovaly a tvořily společný celek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám