Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod radí, jak postupovat při přihlášení dítěte do mateřské školy

Novinky, Alena Lochmannová

Momentálně probíhají ve školkách na území plzeňského centrálního obvodu dny otevřených dveří. Od pondělí 10. března už mohou rodiče vyzvedávat či nově také stahovat z internetu potřebné žádosti k přijetí. Zápisy se pak uskuteční na konci března.

Foto: Hynek Mojžíš

Sběr žádostí, tedy zápis do mateřských škol, bude probíhat ve všech mateřinkách na území centrálního obvodu ve stejné dny.

Článek

Centrální plzeňský obvod se stará celkem o 11 mateřských škol a 5 jejich odloučených pracovišť s celkovou kapacitou 1314 míst. Podle předběžných odhadů přijmou mateřinky do předškolní docházky více než čtyři stovky nových dětí.

„Rodiče si mohou mateřské školy osobně prohlédnout, aby se seznámili s personálem i prostředím. Dny otevřených dveří jsou na každé školce v jiném termínu,” připomněl starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach. 

Od 10. do 21. března si rodiče mohou potřebné dokumentace a žádosti o přijetí dítěte vyzvednout v příslušné mateřské škole, nebo je stáhnout z webové aplikace http://mszapis.plzen-edu.cz/.

„Ti, kteří nemají přístup k internetu, mohou navštívit náš úřad, kde jim pověřený úředník se žádostí o přijetí dítěte pomůže,” uvedl Strobach.

Ve středu 12. března a 19. března bude od 13:30 do 16:30 hodin v kanceláři č. 105 na ÚMO Plzeň 3 – v budově stavebního úřadu, k dispozici Bc. Petr Huňát, který rodičům pomůže s vyplněním přihlášek do mateřských škol.

Sběr žádostí, tedy zápis do mateřských škol, bude probíhat ve všech mateřinkách na území centrálního obvodu ve stejné dny – ve středu 26. a ve čtvrtek 27. března v doporučeném čase od 14:00 do 17:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám