Hlavní obsah

Plzeňské Divadélko JoNáš hostilo vystoupení dětí

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovně taneční odpoledne připravily pro diváky děti z občanského sdružení Junior club, které působí při 22. základní škole v Plzni na Doubravce.

Foto: Jan Kaše

Závěr módní přehlídky

Článek

Divadélko JoNáš, které se nachází v suterénu Měšťanské besedy v Plzni, hostilo v úterý 12. června vystoupení děti, které navštěvují Junior club na plzeňské 22. základní škole.

Ten organizuje pro děti od osmnácti měsíců věku nejrůznější aktivity, jako například cvičení rodičů s dětmi, aerobik či mažoretky. Téměř hodinový pořad, kterým provázela Marcela Kliková, byl tak přehlídkou toho, co se děti během školního roku naučily.

Na pódiu se střídaly mažoretky v různobarevných uniformách, které zručně a bezchybně ovládaly své hůlky (tzv. batony). Samozřejmě nechyběly ani rychlé a svěží taneční a pohybové kreace dívek z aerobiku, které i při náročnosti jejich vystoupení rozdávaly úsměvy do publika.

Své dovednosti představily i předškolní děti z Baby clubu, převlečené do kostýmů kočiček, které při hudbě na pódiu cvičily, přeskakovaly kruhy, prolézaly tunelem a hlavně braly své vystoupení velice vážně a odpovědně, jak bylo možné vyčíst z jejich tvářiček.

Nutno podotknout, že celý pořad ovládly dívky a ženy, tedy až na dvě výjimky. První byl chlapec z druhé třídy, který se společně se svými spolužačkami zúčastnil módní přehlídky, při níž nešetřil úsměvy a humornými pózami.

Druhou výjimkou byl Michal Plzák, který s Marcelou Klikovou předvedl perfektní taneční vystoupení na píseň Hey Boy. Oba bývalí tanečníci dokázali, že své umění ovládají i nadále výborně, za což sklidili velký potlesk od publika i samotných dětí.  

A co dodat závěrem? Pořádání takových akcí je obrovským přínosem pro rozvoj dítěte, protože může veřejně a před svými rodiči předvést, co se naučilo a právem za to sklidit potlesk. Ten potlesk ale patří také těm, kteří se dětem věnují a pěstují v nich lásku k pohybu, tanci a sportu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám