Hlavní obsah

Plzeňská škola představí oceněný projekt

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prostorách ateliérů tzv. plzeňské "Nerudovky", tedy Střední odborné školy obchodu, užitého umění a designu se 9. října od 11:30 hodin představí nejlepší česká učitelka německého jazyka na středních školách a gymnáziích Hana Kubálková.

Foto: Goethe-Institut

Iniciátorka projektu Sem s řečí Hana Kubálková byla v rámci soutěže o nejlepšího českého učitele němčiny oceněna nejvyšší cenou.

Článek

Cílem setkání dlouholeté plzeňské pedagožky a partnerů kampaně Šprechtime je seznámit odbornou veřejnost a regionální média s oceněným jazykově-vzdělávacím projektem Heraus mit der Sprache!

"Nejde jen o jazyk, ale i o poznávání nových lidí, o dobrodružství. Sama jsem se začala učit německy proto, abych poznala jazyk sousední země. Začala jsem jezdit do letního jazykového tábora, a protože maminka pracovala u Plzeňských dopravních podniků, které měly družbu s NDR, jezdily jsme jako děti do Boltenhagenu," uvádí Hana Kubálková, autorka jazykového vzdělávacího projektu Sem s řečí (Heraus mit der Sprache).

Kubálková byla v rámci prestižní soutěže o nejlepšího českého učitele němčiny oceněna nejvyšší cenou v kategorii středních škol a gymnázií. Goethe-Institut, Velvyslanectví spolkové republiky Německo, Česko-německý fond budoucnosti, Spolek germanistů a učitelů němčiny ČR a další partneři tak ocenili dlouhodobý plzeňský projekt, který se může stát vzorem pro jazykové vzdělávání v sekundárním školství.

"V současné době klesá, a to i u nás v západních Čechách, počet dětí, které se němčinu učí. Myslím si, že je skutečně potřeba podpořit výuku němčiny, a to nejen proto, že je to jazyk našich sousedů, ale i z ekonomických důvodů. Pro studenty je to jazyk velmi perspektivní, zejména s ohledem na zaměření naší školy," vysvětluje Kubálková svou motivaci pro hlubší výuku německého jazyka.

Reklama

Výběr článků

Načítám