Hlavní obsah

Plavci TJ Slavie Chomutov zářili na šampionátu v biathle

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáct plavců TJ Slavie Chomutov se v sobotu 14. dubna zúčastnilo Memoriálu J. Krále, prvního kola Českého poháru mládeže 2012, memoriálu Karla Bártů na pražské Julisce. Závod byl vyhlášen jako Mistrovství ČR biathle pro kategorie U11 - ročníky 2002 a mladší, U13 - ročníky 2000 a 2001 a U15 - ročníky 1998 a 1999.

Foto: Miroslav Volf

Mistr ČR biathle 2012 kategorie U13 Kristian Kolumber

Článek

Oddíl TJ Slavie Chomutov vyslal na pražskou Julisku plavce ročníků narození 2000 a mladší. Plavci ročníků narození 2002 a mladší absolvovali dvojboj z plavecké části na 50 m volným způsobem a běžecké části na 500 m. Plavci ročníků 2000 a 2001 absolvovali plaveckou část na 100m volným způsobem a běžeckou část na 1000 m. Bodování v dvojboji spočívá v součtu přepočtených časů na body z plavecké a běžecké části. Biathle pak v pouhém součtu časů běžecké a plavecké části.

V nejmladší kategorii 10letých a mladších (U11) chomutovské plavce nejlépe reprezentoval 10letý Filip Jezbera, který v plavecké části zvítězil a v běžecké části obsadil šesté místo. Se součtem 1752 bodů obsadil celkové 2. místo v dvojboji a časem 2:30,70 2. místo v MČR biathle kategorie U11, za což si vysloužil stříbrnou medaili. Na vítěze ztratil 48 bodů respektive 7,7 vteřiny.

Skvěle se mezi o rok staršími závodníky představil 9letý Matěj Volf, který byl v plavecké části druhý a v běžecké čtvrtý. Se součtem 1728 bodů se umístil na celkovém 3. místě v dvojboji a časem 2:30,80 shodně na 3. místě v MČR biathle kategorie U11, pouhou desetinu vteřiny za Filipem. Také on si odvezl medaili, tentokrát bronzovou.

V kategorii U11 Chomutov reprezentovaly také dívky. Eliška Dvořáková skončila v dvojboji na pátém a v biathle na šestém místě. Kamila Slabihoudová skončila v dvojboji i biathle shodně na osmém místě.

Největšího úspěchu však Slavia dosáhla v kategorii U13, 11 a 12letých závodníků. Skvěle sportovně vybavený 12letý Kristian Kolumber zvítězil s přehledem jak v plavecké, tak běžecké části. Jeho bodové ohodnocení 1907 bodů a čas 4:45,0 znamenal vítězství jak v dvojboji, tak v biathle. Za vítězství v MČR biathle kategorie U13 získal zlatou medaili a stal se tak mistrem ČR v biathle pro rok 2012 v kategorii U13.

Skvěle si vedl také 10letý Jakub Štemberk. Druhé místo v plavecké a osmé místo v běžecké části vyneslo Jakubovi 1775 bodů a čas 5:02,50. Obsadil tak celkově skvělou bronzovou příčku v dvojboji a nepopulární čtvrtou, bramborovou příčku v biathle. Na bronzovou příčku mu chybělo pouhých 1,6 vteřiny.

V kategorii U13 severočeský oddíl reprezentovali ještě Josef Valenta, Jiří Lisý, Josef Štemberk, Filip Kudláček, Jan Beránek, Barbora Veselá, Markéta Jenčková, Kateřina Molnárová, Johanka Holá, Klára Bittnerová, Alexandra Bričová a Lucie Grussová. Nikomu z nich se však na nejvyšší příčky dosáhnout nepodařilo.

Převážná většina chomutovských plavců měla oproti svým soupeřům z jiných oddílů navrch v plavecké části, což bylo v průběžných výsledcích po plavecké části zřetelné. Ovšem v běžecké části už tolik nedominovali a tak se na stupně vítězů probojovali jen ti nejsilnější a dobře sportovně vybavení plavci. Do závodů byli plavci chomutovské Slavie přihlášeni hlavně pro zpestření jejich plavecké závodní činnosti a tak pro ně byla umístění na bednách a medaile velkou a sladkou třešinkou na dortu.

Fotogalerie ze závodů zde

Celkové výsledky ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám