Hlavní obsah

Pílníkovský víkend nabídl dvě hudební akce

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend v Pilníkově u Trutnova proběhl ve znamení dvou hudebních akcí - na programu byly Ro(c)k na statku a Pilníkovský Písničkář 2014.

Foto: Jaroslav Blažek

Tlupa Tlap

Článek

První akce "Ro(c)k na statku" se konala již v páteční podvečer.

Za týden, přesně 7. června, tomu bude přesně rok od chvíle, kdy bylo v penzionu U Skutilů pokřtěno zatím poslední CD místní hudební skupiny Tlupa Tlap. Letošní koncert - festiválek pod názvem Ro(c)k na statku se tedy uskutečnil o něco dříve. Již samotný název festiválku obsahoval informaci, že od minulého festiválku uběhl již celý rok, tedy vlastně ro(c)k.

Festiválek byl v půl osmé zahájen hořickou skupinou Prádelna, v jejímž repertoáru jsou písničky ve stylu alternativního jazzu a folk-rocku. Po nich vystoupila místní pořádající skupina Tlupa Tlap a celý večer uzavřela vrchlabská čtyřka Lucky Losers se svým rock and rollem.

Festiválek opět sklidil u diváků úspěch a protáhl se dlouho do noci. Navštívilo ho mnoho diváků i posluchačů, dokonce i nějací tanečníci se mezi nimi našli.

Druhá akce, Pilníkovský Písničkář 2014, začala v sobotu odpoledne. Byl to již druhý ročník této akce.

Celým pořadem provázel moderátor nočního vysílání rádia Frekvence 1 Ota Semann. I letos měl každý účinkující na své vystoupení plných 30 minut, ve kterých předvedl své umění, proto (kvůli velkému počtu účastníků) festival začínal již dvě hodiny po poledni.

Na jevišti se během odpoledne a večera vystřídala řada písničkářů. Mezi nimi nechyběl ani místní písničkář Jiří Kulka alias písničkář George. Kromě něho vystoupila řada písničkářů z blízkého i vzdáleného okolí. Namátkou uveďme například Ivanu Velčovskou ze Znojma, Jardu Čížka z Náchoda, Františka Michálka z Pardubic, Martina Rouse z Prahy, Dalibora Pšeničku z Pardubic, Karla Polívku z Pece pod Sněžkou, Jirku Hurycha z Lanškrouna a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám