Hlavní obsah

Pilníkovský Písničkář 2013 má za sebou úspěšnou premiéru

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V páteční podvečer 11. října se v pilníkovském penzionu U Skutilů konal 1. ročník muzikantské sešlosti - Pilníkovský Písničkář 2013.

Foto: Jaroslav Blažek

Pilníkovský Písničkář 2013

Článek

Sešlost je určena pro začínající písničkáře různých žánrů, takže příchozí si mohli poslechnout například folk, country i blues. Každý účinkující měl na své vystoupení 30 minut, ve kterých se mohl předvést - a samozřejmě hned zjistit odezvu od posluchačů.

Podvečer zahájil místní písničkář Jiří Kulka alias Písničkář George, který také celým večerem provázel. Po něm se na improvizovaném jevišti vystřídala ještě řada dalších písničkářů, kteří do Pilníkova dorazili nejen z blízkého Trutnova, vzdálenějšího Hradce Králové, ale i poměrně vzdálené Prahy.

Posluchači si tak mohli poslechnout Jiřího Votypku, Jaroslava Jerry Karmáška, Jiřího Štěpánka, Janu Štěpánkovou, Martina Rouse, Karla Polívku, Milana Georgieva, Duo Svitky (Jiří Kyncl a Jiří Svítek) a uskupení Pavel Patočka, Pavel Kasák, Sára Rotterová a Jiří Holý. Snad jsem na nikoho nezapomněl...

Všechny tyto písničkáře si přišlo poslechnout více než sedmdesát posluchačů, mezi kterými nechyběl ani starosta obce Pilníkov - Jiří Haken.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám