Hlavní obsah

Pilníkovská pouť nabídla program, který prověřil vědomosti i dovednosti dětí

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Termín letošní pilníkovské pouti vyšel na 6. června. Letos poprvé byl na pouti připraven také speciální program pro děti, který zorganizoval, a samozřejmě se též aktivně zapojil, Jiří Anděl ze sportovního výboru.

Foto: Jaroslav Blažek

Pilníkovská pouť - vítězové soutěže o nejlepší pouťový koláč

Článek

Vše se odehrávalo na náměstí a jeho okolí a také na školním hřišti. Na náměstí ale nemohly chybět tradiční české pouťové atrakce – řetízkový i dětský kolotoč, střelnice, dětský koutek a další.

Po příchodu na náměstí děti s rodiči zamířili k uličce zvané pro svoji velikost „myší díra“ a před vstupem do “myší díry“ odpověděly na kvízovou otázku z nějaké pohádky, třeba: „Čeho se báli čerti v pohádce S čerty nejsou žerty?“ Ale otázek bylo mnohem více, tak se nedalo „opisovat“.

Následující zastávky již byly zaměřeny sportovně. Kousek pod „myší dírou“ byl u cesty pirát, u kterého si děti mohly trochu zaskákat nebo proběhnout s tenisovou raketou a míčkem. Na dalších zastávkách kopaly míč do branky nebo se strefovaly tenisáky do desky s otvory.

Nejvíce úkolů na děti, ale čekalo na školním hřišti. Hned při vstupu měli myslivci z MS Krakonoš přichystánu mysliveckou střelnici. Na hřišti zase hasiči z místního sdružení připravili "hasičskou střelnici", tedy shazování plechovek z lavice vodním proudem. Další disciplíny připravili členové TJ Spartaku Pilníkov - skok do dálky, střelba na hokejovou branku florbalovou hokejkou a míčkem, opičí dráhu.

Letos poprvé se také konala „Soutěž o nejlepší pouťový koláč od pilníkovských maminek a babiček“. Soutěžící dodaly šest kusů koláčků a laická porota z kolemjdoucích účastníků poutě vybrala nejlepší koláč podle dvou základních kritérií – vzhledu a chuti. Premiérového ročníku se zúčastnily čtyři pekařky – paní Andělová, Výborná, Paděrová a Tremlová. Toto je i pořadí, které koláčům udělila porota.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám