Hlavní obsah

Petr Koukal pokřtil DVD pro pacienty s rakovinou prostaty a varlat

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Dialog Jessenius s nadačním fondem Muži proti rakovině vydala edukační film pro mužské onkologické pacienty. Křest se uskutečnil 12.11. v České národní bance za přítomnosti guvernéra Miroslava Singra, badmintonisty Petra Koukala, profesora Marka Babjuka a dalších významných hostů z oblasti onkologie.

Foto: Dialog Jessenius o.p.s.

Petr Koukal, Miroslav Singer, doc. Petra Tesařová a doc. Roman Zachoval

Článek

Rakovina prostaty je u českých mužů nejčastějším onkologickým onemocněním a jejich počet se rok od roku zvyšuje. „Ze zhruba 7000 ročně diagnostikovaných případů, téměř čtvrtina pacientů na toto onemocnění umírá,“ uvádí doc. Roman Zachoval, předseda správní rady nadačního fondu Muži proti rakovině, který úzce spolupracuje s nezávislou charitativní organizací Movember.

To byl také jeden z důvodů, proč se obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius rozhodla další z řady svých edukačních filmů „Průvodci onemocněním“ zaměřit právě na problematiku onkologických onemocnění u mužů. Společně s předními českými odborníky v oblasti onkologie vznikl film, který má přispět ke včasnému rozpoznání choroby a její následné léčbě.

„K tomu, aby muži dokázali zvládnout obtížnou situaci po vyřčení nepříznivé diagnózy, potřebují dostatek informací. Oni i jejich rodina,“ říká onkoložka a spoluzakladatelka Dialogu Jessenius doc. Petra Tesařová a dodává: “Prostřednictvím našeho DVD získají pacienti všechny důležité informace, které jim pomohou chorobu zvládnout, a to nejen od odborníků, ale především od mužů, kteří zažili nemoc na vlastní kůži a úspěšně ji přežili“.

Film „Průvodce onemocněním urologické malignity“ je dalším v řadě z cyklu filmových průvodců. DVD získávají pacienti zdarma v nemocnicích, v pacientských organizacích nebo si je mohou přehrát na webových stránkách www.pruvodceonemocnenim.cz.  Ty se tak stávají neocenitelnou pomůckou a zásobárnou informací při setkání s onkologickým onemocněním.

Film vytvořil Dialog Jessenius podle scénáře, na němž se podíleli MUDr. Michaela Matoušková a Doc. MUDr. Petra Tesařová, Ph.D ve spolupráci s dalšími předními českými odborníky. Vznikl za přispění zdravotnických zařízení a onkologických pracovišť po celé ČR a s podporou České urologické společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám