Hlavní obsah

Pavel Šporcl pokřtil hudební klip z prostředí dětských domovů

Novinky, Roman Hrůza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Mimosféry pokřtila v klubu Jamm v Praze-Dejvicích svůj první hudební klip Nebe v nás. Klip se nahrával v dětském domově a je motivační skladnou pro všechny děti, které jsou odhodlány jít si za svým snem.

Foto: Roman Hrůza

Muzikanti z kapely MIMOSFÉRY

Článek

Pozvání na křest klipu a koncert přijal známý český houslový virtuos Pavel Šporcl, který neskrýval nadšení nejen z počinu mladých muzikantů, ale také z bezvadné atmosféry.

„V hudbě není hranic a předsudků a jsem rád, že kapela Mimosféry je toho důkazem. Nerozlišují mezi tím, kdo vyrůstá v běžné rodině, nebo bez ní, a hrají s úsměvem pro všechny, kterým se tato hudba líbí a není jim lhostejný osud dětí z dětských domovů,“ řekl Šporcl při slavnostním křtu.  

A s jakými pocity zatím ještě neznámá kapela Mimosféry svoji první veřejnou akci prožívala?

„Upřímně, musím přiznat, že před začátkem akce jsme měli všichni dost velkou trému. Ještě teď nemohu uvěřit tomu, že se na nás přišlo podívat tolik lidí, díky čemuž se nám podařilo zaplnit celý klub. Myslím, že se celá akce moc povedla. Máme nesmírnou radost, že se klip i celý koncert lidem líbil a stále u nás převládá neuvěřitelná radostná euforie. Ještě jednou děkujeme všem za skvělou atmosféru,” řekl nadšeně člen kapely Jakub Štefanec.

Kapela Mimosféry vznikla roku 2013, v dnešní pětičlenné sestavě hraje asi čtvrt roku. Tvoří ji Marek Jelínek (zpěv, kytara), Jakub Štefanec (piáno), Radek Laci (cajon), Dalibor Hrubeš (elektrická kytara) a Ivan Dušek (baskytara).

Další vystoupení plánuje kapela již 20. října, kdy zahraje u příležitosti vyhlášení cen Bílá vrána. Dále budou k vidění 11. listopadu v rámci studentské akce na fakultě Jaderné Fyziky a také například 26. listopadu v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám