Hlavní obsah

Pasování na čtenáře s Lilian Amann

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všech 21 dětí z 1. B třídy Základní školy v Kostelci na Hané prožilo překrásný zážitek s pasováním na čtenáře, na které je pasovala známá německá malířka, výtvarnice a spisovatelka Lilian Amann.

Foto: Michal Mucha

Paní učitelka Zuzana Muchová a spisovatelka Lilian Amann s dětmi.

Článek

Všechny děti si odnesly z této akce knihu Pohádky a povídání z dávné Hané, kterou spisovatelka s věnováním vlastnoručně podepsala.

Kdo stál za tímto úžasným projektem? Třídní učitelka těchto dětí Zuzana Muchová je vášnivá čtenářka a o spisovatelce věděla, že její předci pochází právě z Kostelce na Hané. A zde platí staré pravidlo: „Kdo se bojí, nesmí do lesa“.

Svůj záměr řešila se svými přáteli a ti ji poradili, ať Lilian napíše, že je to skvělá žena a určitě neodmítne. Svěřila se i předsedkyni Okrášlovacího spolku města Prostějov Miladě Sokolové, která se rozhodla, že nákup knih pro děti spolek zafinancuje, protože právě díky Okrášlovacímu spolku v roce 2011 kniha vyšla. A tak se i stalo.

V pondělí 14. dubna odpoledne připravily děti program a občerstvení pro více než 50 příbuzných a známých. Byl to pro ně sváteční den. Byly pasovány na čtenáře, dostaly dekret Už jsem čtenář, dřevěnou medaili ve tvaru knihy a samozřejmě výše zmiňovanou knihu pohádek. Pásmo vtipných básniček od prvňáčků ocenila i Lilian.

Spisovatelka dětem něco řekla o sobě a o psaní knih. Dozvěděli se mimo jiné, že se paní Amann narodila v Brně.

Děti celou akci braly velice vážně, zodpovědně a s respektem. Byla to pro ně velmi významná událost.

A co na celou akci říká třídní učitelka Zuzana Muchová? „Jsem moc ráda, že jsme takovým způsobem mohli děti ocenit. A děkuji všem, kteří mě s přípravou a financováním celé akce pomáhali. Jsem přesvědčená, že je nutné, aby děti četly a četly hodně. Bohužel v dnešní době jsou knihy drahé a spousta rodin si to nemůže dovolit. A denní vysedávání u PC a u počítačových her bohužel nespěje k všestrannému rozvoji osobnosti a tvorbě bohaté slovní zásoby, která je pro život docela důležitá,” dodala učitelka Muchová.

Související témata:

Výběr článků

Načítám