Hlavní obsah

Parním vlakem na Křivoklání, nebo na Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. října zamíří osobní parní vlak na Křivoklání na hrad Křivoklát - ale i na Poslední parní víkend do Muzea v Lužné. Vyjede z nádraží Praha-Braník v 9.12 hodin, cíl bude mít v Lužné u Rakovníka. Vlak potáhne lokomotiva Šlechtična.

Foto: Jana Bečková

Parní lokomotiva 475 - Šlechtična

Článek

Ve vlaku také bufetový vůz s prodejem suvenýrů a občerstvení. Vlak zastaví ve stanici Křivoklát, kde zájemci mohou navštívit avizovanou akci Křivoklání a vrátit se v 16 hodin, kdy se vrací parní vlak z Lužné zpět do Prahy. Nebo pokračovat dále a zúčastnit se ukončení sezóny v Muzeu v Lužné u Rakovníka.

Spanilá jízda krajinou s parní lokomotivou je nezapomenutelná. Pro malé děti stejně jako pro pamětníky doby páry. Trať stoupající od Berouna do křivoklátských lesů přináší nádherné zážitky a kouřící komín lokomotivy evokuje atmosféru časů minulých.

Tradiční podzimní Křivoklání konané letos ve dnech 12. a 13. října nabídne komponované multižánrové představení, které je přehlídkou nejen dobových souborů, šermu, hudby a divadla, dobových zvyků a řemesel.

A tak kromě profesionálních šermířů Merlet diváci uvidí i šermířskou skupiny Maledictus, Gladiátory z šermířské skupiny Zubři, výhradně dívčí šermířskou skupinu Kam čert nemůže, středověkou hudbu v podání skupiny BraAgas, netradiční celtik trash-folk skupiny Vintage wine. Na letošní Křivoklání zavítají i pouliční divadelní soubory a společnosti Basta Fidli principála Pepína von Dráčka a Aventýr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám