Hlavní obsah

Památky Zlínského kraje si přichystaly bohatou velikonoční nabídku

Novinky, Dagmar Šnajdarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Buchlov, zámek Buchlovice, zámek Kroměříž a zámek Vizovice připravily na první víkend sezóny a velikonoční svátky řadu kulturních akcí – výstavy a výzdoby interiérů aranžmá s jarní a velikonoční tematikou, doprovodné kulturní programy atd.

Foto: Dagmar Šnajdarová

Dětské dílny na Buchlově

Článek

Hrad Buchlov otevře brány svým návštěvníkům v sobotu 30. března. V rámci prohlídky návštěvníci uvidí výstavu replik unikátních historických kostýmů instalovanou v jednotlivých částech hradu podle dějinných období.  

Tradiční Velikonoce na hradě Buchlově proběhnou v neděli 31. března a v pondělí 1. dubna. Pro návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program. Po oba dva dny bude na nádvořích probíhat malý řemeslný jarmark. V loveckém sále budou ukázky zdobení kraslic. Západní bašta bude jako každý rok patřit dětem a velikonočním dílnám. V pondělí 1. dubna bude navíc buchlovský velikonoční program zpestřen hudebním vystoupením rockového pěveckého sboru Svatý pluk s hity šedesátých a sedmdesátých let. 

Svátky jara můžete prožít i na zámku v Buchlovicích, a to hned od čtvrtka 28. března, kdy máte možnost v sala terreně na zámku v Buchlovicích obdivovat rozsáhlou výstavu sortimentu řezaných tulipánů – Tulipománie IV. Tulipány mohou návštěvníci obdivovat až do 3. dubna. Od soboty 30. března bude výstava tulipánů rozšířena o aranžmá z řezaných květin, která budou zdobit interiéry zámku a návštěvníci je uvidí v rámci prohlídky. Zámecké interiéry s velikonoční výzdobou jsou pro návštěvníky přístupné od 30. března do 1. dubna. 

Pro Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži není nadcházející víkend prvním víkendem letošní sezóny, tento zámek zahájil provoz již o týden dříve a jeho historickými sály už letos prošla první stovka návštěvníků. Zámek bude otevřen i v době velikonočních prázdnin, tj. 28. a 29. března. V tomto období až do 1. dubna od 9 do 16 hodin bude přístupná trasa Reprezentační sál a volně přístupná bude výstava kostel365.cz. Výstava Kamélie a proměny zahrady vyvolala u široké veřejnosti velký zájem, Arcibiskupský zámek v Kroměříži prodloužil tuto výstavu i přes velikonoční svátky.    

Zámek ve Vizovicích zahajuje letošní sezónu až na Velikonoční pondělí, (během posledního březnového víkendu budou studenti Univerzity Pardubice, Fakulta restaurování v Litomyšli, ještě dokončovat průzkumy zdejších nástěnných maleb). Současně s prohlídkovými okruhy se otevře i výstava velkoformátových fotografií Veroniky Skálové Květinové vazby v historických interiérech. Tato výstava potrvá v přízemí zámku až do 31. května. Všem návštěvníkům během aprílového pondělí nabídne zámek prohlídky za zvýhodněné vstupné.

Reklama

Výběr článků

Načítám