Hlavní obsah

Padesát medailí pro ostravské karatisty

Novinky, Miloš Škoda

Ostravští karatisté dovezli ze čtyř turnajů v květnu a červnu celkem 50 medailí. Nejvzdálenější byly závody v Polském Zukowie nedaleko Gdaňska a turnaj v Karlových Varech. Polovinu medailí získali na turnaji GP Glubczyce a 6 medailí na GP Pleszew.

Foto: Miloš Škoda

Zukowo, 3 závodníci-15 medailí

Článek

Z mezinárodního turnaje VIII. GRAND PRIX ŚLĄSKA POLSKO-CZESKIEGO, který se konal 6. května, dovezli ostravští karatisté z klubu ATTFIS Ostrava z Glubczyce 25 medailí (3 - 8 - 14). Za klub startovalo celkem 15 závodníků, kteří byli jediní zástupci ČR.

Mistrovství Evropy v karate 2017

Z mistrovství Evropy v karate Shotokan-SKIF, které se konalo v pátek 19. května ostravští karatisté medaili nedovezli, ale dvě 4. místa jsou skvělým výsledkem.

Na čtvrtých příčkách skončili - Jakub Ferad v kata dorostenců 14-15 let a Eliška Čubová v kata starších žákyň 12-13 let. Vojtěch Válek se probojoval do druhého kola, když překonal 2:0 zástupce Ruska, ve druhém kole nastoupil proti favorizovanému reprezentantu Ukrajiny, ale bohužel podlehl a turnaj pro něj skončil.

Lázeňský pohár v karate, který se konal 13. května v Karlových Varech, nenechali karatisté bez povšimnutí, vybojovali zde ve třech závodnících celkem 4 medaile (1 - 1 - 2), na turnaji klub reprezentovali v pozici rozhodčích Miloš i Jakub Škodovi.

Na Grand Prix Pleszew 27. května získali karatisté 6 medailí (2 - 3 - 1).

Tři závodníci a 15 medailí se jen tak často nevidí - na mezinárodním turnaji GOKKEN CUP v Polském Zukowie, který se konal 3. a 4. června vybojovali skvělá umístění Trubianský, Válek a Šedivý (4 - 4 - 7).

Turnaj ve Lvově

Trenéři ostravského výběru Miloš Škoda a Jakub Škoda vycestovali za hranice Evropské unie do vzdáleného Lvova na Ukrajině, kde se konal největší turnaj karate pořádaný na území Ukrajiny UNIONCUP. Na tomto turnaji byl první jmenovaný rozhodčím a druhý oficiálním fotografem, když přijali tyto funkce na osobní pozvání šéftrenéra ukrajinské státní reprezentace olympijského karate WKF Antona Nikulina.

„Osobní pozvání jsme hrdě přijali, když jsme jej jako jediní Češi vůbec získali od světové špičky Antona Nikulina. Chtěl bych poděkovat za skvělé přijetí na ukrajinské půdě,” připomněl Jakub Škoda

Dva čeští zástupci měli tu čest se nejen setkat, ale i přátelsky pobavit s hvězdami ukrajinského výběru Stanislavem a Jaroslavem Horunou, kteří jsou špičkami v sportovním zápase kumite WKF. „Tři dny na Ukrajině byly obrovským zážitkem, který nám dodal neskutečné množství energie do další práce rozvoje karate v Ostravě,” uvedli zástupci ostravského týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám