Hlavní obsah

Pacienti Podhorské nemocnice v Rýmařově rehabilitují v nových vanách

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větší pohodlí, modernější péči a estetičtější prostředí při rehabilitační léčbě končetin si mohou nově užívat pacienti z Rýmařova a okolí. Podhorská nemocnice zakoupila na své oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny v Rýmařově dvojici nových vířivých van pro masáž horních a dolních končetin.

Foto: archiv nemocnice

Vířivé vany jsou určeny k léčbě stavů po úrazech nebo po operacích končetin, přes svalové atrofie až po trofické změny dolních končetin.

Článek

Nové vany pomáhají zvyšovat prokrvení končetin, uvolňují ztuhlé svaly a klouby a také snižují svalové napětí. 

„Vířivé vany jsou určeny k léčbě stavů po úrazech nebo po operacích končetin, přes svalové atrofie, stavy po poliomyelitidě, až po periferní parézy či trofické změny dolních končetin. Lázeň využívá léčebný účinek tepla a jemné masáže a zvyšuje prokrvení končetin, místně metabolismus a současně aktivuje kožní receptory, takže při proceduře dochází k prokrvení tkání, uvolnění a ustoupení bolesti," vysvětlil MUDr. Arnold Pavlík, primář oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny Podhorské nemocnice s tím, že teplota vody se při koupeli pohybuje okolo 37°C. 

Investice do dvou nových vířivých van typu Aquamanus 2 přišla nemocnici na 170 tisíc korun. Oproti původním zařízením mají tyto dva nové modely ale řadu výhod. „Každá z van je vybavena LED displejem s možností nastavení času terapie či zobrazením teploty vody, přičemž ovládání funguje jak pomocí foliové klávesnice, tak tlačítky. Obě vany mají také akrylátový antibakteriální povrch, moderní ergonomický design a nízkou spotřebu vody,“ vyjmenovává MUDr. Pavlík.

Nové vany v Podhorské nemocnici využijí stovky pacientů ročně, a to nejen těch hospitalizovaných, ale i ambulantních, kteří do nemocnice docházejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám