Hlavní obsah

Pacienti mohou během ošetření u lékaře nechat děti v dětském koutku

Novinky, Kateřina Martykánová

V pátek byl ve Fakultní poliklinice na Karlově náměstí v Praze slavnostně zahájen provoz dětského koutku pro děti pacientů. Vybudování tohoto zařízení iniciovala společnost Dialog Jessenius a Projekt 35.

Foto: Marks&Spencer

Doc. Petra Tesařová, Jonathan Smith a Mudr. Jan Bříza slavnostně zahájili provoz dětského koutku.

Článek

„Na počátku byla snaha pomoci onkologickým pacientkám a usnadnit jim těžkou situaci, do níž se díky závažnému onemocnění dostaly,“ přibližuje původní záměr Petra Tesařová, předsedkyně správní rady Dialogu Jessenius. Společnost se zaměřuje na projekty spojené s prevencí onkologických onemocnění a edukaci pacientů.

„Postupně byl původní záměr rozšířen o myšlenku zpřístupnit tuto službu všem pacientům, bez ohledu na povahu jejich léčby či onemocnění,“ uvedl Jan Bříza, zástupce ředitelky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

„Dětský koutek zajištuje krátkodobou péči o děti po dobu, kdy je rodič u lékaře. Hodinová sazba činí 35 Kč,“ doplnila ředitelka Školky ve VFN Zuzana Janoušková.

Nově otevřený dětský koutek se nachází ve Fakultní poliklinice VFN, v budově A ve 2. patře a k dispozici je ve všední dny od 8:00 do 14:00 hodin.

Prostředky na jeho vybudování a provoz shromáždila společnost Marks & Spencer, která uspořádala na jaře ve svých prodejnách finanční sbírku. „Jsme velice hrdí, že jsme pomohli vybudovat místo, kde se bude dětem líbit a bude o ně dobře postaráno během doby, kterou musí jejich maminky trávit v nemocnici. Na sbírce se podíleli naši zaměstnanci, obchodní partneři a zákazníci a všem patří velké poděkování,“ PR manažerka společnosti Helena Vyhnánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám