Hlavní obsah

Ozbrojený recidivista vyráběl doma pervitin, kriminalistům neunikl

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebezpečného výrobce drog zadržela pražská zásahová jednotka v úterý 3. ledna. Doma vyráběl pervitin a ten také prodával, vlastnil rovněž početný zbrojní arzenál čítající dvě pistole a několik desítek chladných zbraní.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Recidivista, který už byl jednou odsouzen za nedovolené ozbrojování, se po svém propuštění opět dal na dráhu trestné činnosti. Od prosince minulého roku začal vyrábět přímo ve svém pokoji pervitin. Po jeho výrobě se také sám vydal do ulic za svými odběrateli a pervitin jim prodával.

Kriminalisté v průběhu roku zadokumentovali několik takových prodejů, pervitin prodával po půl gramech. „Hlavní úlovek na kriminalisty ale čekal při samotném zadržení, které provedla pražská zásahová jednotka. Při tom totiž policisté u zadrženého zajistili téměř šedesát gramů psychotropní látky,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zadržený šestatřicetiletý muž byl nebezpečný pro své okolí. Při domovní prohlídce policisté našli dvě pistole a desítky chladných zbraní, jako kuše, nože, katany a podobně. Aby muž svůj arzenál náležitě doplnil, pořídil si i atrapu granátu.

„Nyní je muž obviněn z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nedovoleného ozbrojování, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Vyšetřovatel obviněného umístil do policejní cely a podal podnět na vzetí do vazby,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám