Hlavní obsah

Ostravští karatisté spolupracují s mistrem světa

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karatista Mateusz Tomiczek (1. dan), člen klubu Atemi Bielsko-Biala, závodník Pawła Połtorzeckého (6. dan) v karate World Karate Federation pomáhá v rozvoji karate i za hranicemi Polské republiky. Již podruhé trénoval děti - poprvé na letním táboře v srpnu 2015 a po druhé před koncem závodní sezóny.

Foto: ATTFIS Ostrava

první seminář s Mateuszem na letním táboře

Článek

Děti z Ostravského klubu Shotokan Karate Klub ATTFIS jsou úspěšné i na mezinárodním poli a polský karatista je pro ně velkým vzorem.

Mezinárodní rozvoj a podpora mladých karatistů z Ostravského klubu je jeho první zkušenost s trénováním v roli trenéra či instruktora. Naposledy trénoval reprezentaci klubu před mistrovstvím České republiky. Mateusz Tomiczek je členem polské reprezentace již 5 let. Mistrem světa World Shotokan Karate-Do Association se stal v roce 2013 v anglickém Liverpoolu.

„Chtěl bych Mateuszovi poděkovat za úzkou spolupráci v oblasti kata a těším se na další setkání a tréninky. Pro Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava to představuje rozšíření dovedností a nové informace, které pocházejí od Pavla Poltorzeckého a Maestro Santo Torre (8. dan) z Itálie,” řekl hlavní trenér klubu Miloš Škoda.

Karatista z města Bielsko-Biala hledá sponzory a osoby, které by mu chtěly pomoct v rozvoji a pro mezinárodní semináře, turnaje a svou dlouhodobou přípravu v karate, která je již velice finančně náročná. Mateusz se pravidelně zúčastňuje nejvyšších turnajů WKF, naposledy se účastnil v listopadu mistrovství světa WKF v indonéské Jakartě. V říjnu vybojoval spolu s týmem Polska bronzové medaile na mistrovství světa WSKA, které se konalo v Bielsko-Biale.

Mateusz je již několikanásobným mistrem Polska i v kategorii seniorů. Karate se věnuje již patnáct let, tzn. od svých čtyř let, a již od začátku v klubu Atemi Bielsko-Biala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám