Hlavní obsah

Ostravské tanečnice uspěly na světovém festivalu ve Vídni

Novinky, Josef Zajíc

Kateřina Vítečková založila taneční klub KATLEN v roce 2000. Od té doby její svěřenkyně získávají v národních i světových tanečních soutěžích přední místa ve všech věkových i odborných kategoriích. To se také podařilo v únoru 2014 na třetím ročníku Světového tanečního festivalu Vienna 2014.

Foto: Josef Zajíc

Zuzana Vítečková z tanečního klubu KATLEN se svými poháry.

Článek

Kateřina Vítečková vede taneční klub KATLEN  v Ostravě na Černé louce, kde se denně scházejí děvčata i chlapci od útlého věku mateřských škol až po dospělé muže a ženy, aby se naučily kultuře pohybu a řeči těla.

Výsledky prezentuje také dcera Kateřiny Vítečkové Zuzana. Je jí šestnáct let a v současné době studuje na Sportovním gymnáziu Dany a Emila Zátopkových v Ostravě-Zábřehu.

Zuzana Vítečková je několikanásobnou mistryní světa - z USA, Sydney, Izraele, Vídně, Rimini, Paříže a Prahy. Poslední titul získala před třemi měsíci v Liberci.

Za své mimořádně kvalitní výsledky v tanečních soutěžích jednotlivců, dvojic i týmů získala ocenění Sportovec roku do 19. let, Zlatý oříšek pro nejtalentovanější děti ČR. Kromě vlastního tancování dnes připravuje nejen sebe, ale i choreografie pro ostatní tanečníky TK KATLEN..

Na III. ročníku Světového tanečního festivalu VIENNA 2014, který se konal 21. - 23. února, získal Taneční klub KATLEN Ostrava devětkrát zlatou medaili, dvakrát stříbrnou a jednu bronzovou. Tak tedy tým Kateřiny Vítečkové a její dcery Zuzany přivezl ze čtrnácti choregrafií, kterými se ve Vídni prezentovali, 12 medailí.

Tým spolu s choreografem a režisérem Martinem Tomsou připravuje originální taneční příběh dívky na klasickou hudbu v rockové úpravě pod názvem Sen o tanci.

V této inscenaci, která bude mít premiéru v pátek 7. března v 18.00 v Kulturním domě Ostrava, tančí tanečníci z Ostravy z různých tanečních klubů. Na jevišti se představí rozličné taneční styly v uceleném příběhu. Představení bude mít reprízy nejen v Ostravě, ale také v Havířově, Karviné, Opavě. Kromě večerních představení bude inscenace také pro školy - jako výchovný koncert.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám