Hlavní obsah

Ostravská spisovatelka Jana Hochmanová křtila svou knihu Italská kavárna

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu 5. Ostravského knižního veletrhu, který se konal od 6. do 8. března na výstavišti Černá louka v Ostravě, proběhlo autorské čtení deseti významných ostravských básníků a spisovatelů. V průběhu programu pokřtila Janě Hochmanové nejnovější román Italská kavárna spisovatelka Lydie Romanská.

Foto: Josef Zajíc

5.Ostravský knižní veletrh. Křest knihy Jany Hochmannové Italská kavárna. 7.3.2015. Křitili: Dušan Žárský, Lydie Romanská a Jana Hochmannová.

Článek

V sobotu 7. března v 15.00 hodin bylo na programu 5. Ostravského knižního veletrhu autorské čtení z novinek spisovatelů a básníků, členů ostravské pobočky Obce spisovatelů České republiky.

Úryvky ze svých již vydaných nejnovějších knih přečetla Lydie Romanská, Aleš Dostál, Božena Klímová, Jana Richterová, Miroslav Sehnal, Jarmila M. Skalná, Miroslav Stoniš, Radana Šatánková, Soňa Zachová a Břetislav Uhlář.

Svoji knihu Italská kavárna pokřtila spolu s Lydií Romanskou a nakladatelem Dušanem Žárským Jana Hochmannová, která tak na "světlo světa" uvedla již osmý titul.

Nový román české spisovatelky Jany Hochmannové je nejen o krizi středního věku, ale také o ekonomické krizi, která straší podnikatele v celé Evropě. Děj knihy se odehrává ve třech městech: v Brně, Londýně a v Benátkách.

Hlavní hrdinkou je Eva Wágnerová, majitelka Italské kavárny v Brně, která řeší, jak v těžké konkurenci a navíc ve složitém období nezkrachovat. Do toho její kamarádce Hance uteče manžel a dcera Iva se provdá v Londýně... Jak to všechno dopadne, se zájemci doví, když si knihu koupí a přečtou.

Básnířka, prozaička, cvičitelka a filozofka Mgr. Jana Hochmannová se narodila v Ostravě. Vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze a absolvovala katedru filmové a televizní žurnalistiky. Napsala a vydala osm knih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám