Hlavní obsah

Ostravská muzejní noc s fáráním do důlní expozice i cestou na vyhlídkovou věž

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Festivalu muzejních nocí 2011 proběhne tato akce na 26 místech města Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská muzejní noc - Dům umění.

Článek

V sobotu 21. května od 17 hodin do půlnoci se představí nejrůznější ostravské muzejní a kulturní instituce pod hlavičkou Ostravské muzejní noci. Pestrá škála muzeí a galerií, které se na akci podílejí, nabízí zajímavý výstavní a doprovodný program určený všem věkovým kategoriím.

Galerie výtvarného umění v Ostravě připravuje od 18 hodin komentovanou prohlídku Martina Strakoše výstavou Boris Podrecca / Architekt, ve 20 hodin pak mohou návštěvníci absolvovat další prohlídku Petra Beránka výstavou Alfons Mucha 150 let.

V Ostravském muzeu na Masarykově náměstí jsou od 17 hodin komentované prohlídky stálých expozic, přednášky s projekcemi a další naučné programy pro širokou veřejnost. Zajímavé večerní a noční pohledy může zažít  návštěvník vyhlídkové věže Nové radnice z výšky 73 metrů.

Hornické muzeum připravilo večerní fárání do důlní expozice za poloviční slevu. Začátek prohlídek bude každou celou hodinu. Poslední ve 23 hodin. Okolí Landek Parku umožňuje procházku lesem Národní přírodní památky a z dřevěné rozhledny je možné vidět Ostravu z jiného úhlu. Od 17 hodin mohou návštěvníci shlédnout v Kompresorovně Landek Parku komickou operu o jednom dějství Bohuslava Martinů Veselohra na mostě, kterou inscenovalo Operní studio Fakulty umění Ostravské univerzity.

Důl Hlubina v Dolní oblasti Vítkovic nabízí Stezku odvahy starými hornickými koupelnami aneb Ty zaschlé kapky na kachličkách, to je malinovka, že?! Návštěvníky čeká strašidelná trasa historickým objektem Národní kulturní památky, při které se děti budou bát jen tolik, aby si neodnesly celoživotní trauma.

Pro muzejní noc zpřístupní Dopravní podnik Ostrava místo deponace většiny historických tramvají, které se nachází v areálu ústředních dílen.

Nabídka pro návštěvníky Muzejní noci je velká. Je třeba si jen vybrat. Podrobné informace najdete na: www.ostravskamuzejninoc.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám