Hlavní obsah

Ostravané mají poslední příležitost navštívit netradiční safari se zvířaty z kartonu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen týden mohou návštěvníci obchodního centra obdivovat kartonová zvířata, která vznikla v rámci ekologického projektu ostravského Avionu. Nejpovedenější exponát ostravských domů dětí a mládeže mají navíc možnost podpořit svým hlasem.

Foto: Avion Shopping Park Ostrava
Článek

Do úterý 30. června budou prostory obchodního centra zdobit originální obří sochy zvířat z použitého kartonu od nábytku IKEA a speciálních spojovacích prvků Makedo. Jak jejich stavba probíhala a co všechno se dá z použitého kartonu vyrobit, se mohou ještě během posledního červnového víkendu děti dozvědět a samy si i vyzkoušet na speciálních workshopech. Ty probíhají v sobotu a v neděli od 11 do 19 hodin přímo v nákupní galerii Avionu.

Na vytvoření Safari pracovaly v průběhu května děti z domů dětí a mládeže z ostravského regionu společně s profi stavitelem, který zajišťoval odborný dohled nad jejich stavbou a sám se na tvorbě poloviny exponátů podílel.

Nosorožec jako živý, chobotnice střežící poklad, zubatý krokodýl nebo obří želva - jedno z těchto zvířat tak přinese již koncem příštího týdne spoustu radosti některému z týmů, které se do projektu koncem dubna zapojily.

„Vítězové získají vybavení pro svou hernu nebo klubovnu v hodnotě 40 tisíc korun, ale s prázdnou neodejdou ani ostatní,” uvedla Zuzana Pilipčincová, ředitelka Avion Shopping Park Ostrava. „Mezi všechny účastníky rozdělíme podle pořadí hlasů od návštěvníků ceny v celkové hodnotě sto tisíc korun,” dodala.

Stavba kartonových zvířat trvala měsíc a podílela se na ní celkem asi stovka lidí z domů dětí a mládeže z Poruby a Vratimova, Krajského střediska volného času Juventus Karviná nebo Mládežnické rady Karviné. Cílem projektu, bylo poukázat na druhotné využití odpadu a podpořit tvůrčího a týmového ducha dětí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám