Hlavní obsah

Ostrava vyhlásila 20. ročník soutěže o titul Dům roku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Ostrava každoročně vybírá a oceňuje stavby, které byly dokončeny nebo rekonstruovány na území města v hodnoceném období, a to formou soutěže i titul Dům roku.

Foto: Josef Zajíc

Dům roku 2012: Multifunkční aula GONG v Dolní oblasti Vítkovice.

Článek

Soutěž Dům roku vyhlašuje město již po dvacáté. Soutěž je vyhlášena pro investory novostaveb nebo rekonstrukcí budov, a to pro stavby, které byly dokončeny v letech 2012 a 2013.

S udělením titulu je spojeno finanční ohodnocení ve výši 300 000 Kč a udělení bronzové plakety. V pořadí druhé vyhodnocené dílo obdrží odměnu ve výši 150 000 Kč. Kromě titulu Dům roku a odměny za umístění na druhém místě má rada města Ostravy právo, na doporučení soutěžní komise, udělit dalším budovám čestná uznání bez určení pořadí. Čestná uznání nejsou spojená s finančním ohodnocením.

Město Ostrava upozorňuje, že budovy může do soutěže přihlásit pouze investor. Přihlásit mohou stavby a rekonstrukce realizované, dokončené a zkolaudované od 1. 1. 2012 a do 31. 12. 2013.

Přihlášky musí být převzaty na podatelně Magistrátu města Ostravy nejpozději v pátek 28. února do 13.00 hodin. Bližší informace o soutěži lze získat u sekretáře soutěže M. Ladrové na Magistrátu města Ostravy. Podrobné informace jsou ke stažení na www.ostrava.cz

V roce 1994 byl vyhlášen první ročník a titul Dům roku, který získala novostavba Čs. obchodní banky na Hollarově ulici v Ostravě.

Za posledních šest let byly od roku 2007 vyhodnoceny tyto stavby: 2007 - rekonstrukce nádraží a přednádražního prostoru ve Svinově, 2008- novostavba hotelu Park Inn, 2009 - polyfunkční dům ELSTAV ve Vítkovicích, 2010 - apartmánový dům Landek v Petřkovicích, 2011 - alternativní scéna Divadla loutek Ostrava, 2012 - Multifunkční aula Gong v Dolní oblasti Vítkovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám