Hlavní obsah

Ostrava úspěšná na mistrovství v karate v polské Lodži

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou prosincovou sobotu startovalo šest závodníků ostravského klubu SHOTOKAN KARATE KLUB ATTFIS OSTRAVA na mistrovství Lodže v karate 2015, posledním turnaji v závodní sezóně 2015. Na mistrovství karatisté vybojovali celkem 7 medailí - z toho dvě zlaté, jednu stříbrnou a čtyři bronzové.

Foto: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava

Mistr Lodzi - kata dorostenci 14-15 let - Jakub Ferad

Článek

Eliška Čubová mistryní

V kategorii kata mladších žákyň 10 - 11 let startovala Eliška Čubová, která vyhrála postupně všechna kola, z toho tři kola v poměru 5:0 a finále vyhrála 3:2. Vybojovala tak titul mistryně Lodže v karate. Dále pak startovala v kata starších žákyň 12 - 13 let a v této kategorii obsadila 5. místo po prohraném zápasu o bronzovou medaili 3:2.

Alex Kozubal vybojoval v kategorii kata mladších žáků 8 - 9 let bronzovou medaili, kde v boji o bronz získal 5:0, v kumite následně prohrál. „První zápas kumite v životě a bohužel prohra,” sdělil trenér Miloš Škoda.

„Šest závodníků = 7 medailí, to je bilance sobotního mistrovství Lodže v karate. Všichni závodníci klubu předvedli na závěr soutěžní sezóny 2015 perfektní výkony. Chtěl bych jim všem poděkovat za výbornou reprezentaci klubu, města Ostravy potažmo ČR na tomto turnaji a také bych chtěl poděkovat panu Kozubalovi za celkovou pomoc,” okomentoval výsledek hlavní trenér klubu Miloš Škoda.

David Šebek a Dominik Přikryl vybojovali bronzové medaile ve svých dorosteneckých kategoriích kumite. Jiří Pochman v prvním kole kumite exceloval 5:0, ve druhém však podlehl 2:1. V kata Jiří Pochman vyhrál několik kol, ale ani to mu nezaručilo medailovou pozici jak ve starších žácích tak v dorostencích.

Jakub Ferad vyhrál všechny medaile

Nejlepším závodníkem klubu se stal Jakub Ferad, který ze třech startů vybojoval tři medaile. V kata starších žáků 12 - 13 let vybojoval bronz, kde v boji vyhrál 5:0. Poprvé pak startoval v kategorii kata dorostenci 14 - 15 let, kterou absolutně ovládl a vyhrál. V kumite starších žáků 12 - 13 let (-50 kg) vybojoval stříbrnou medaili.

Reklama

Výběr článků

Načítám