Hlavní obsah

Oslava 90. narozenin v Domově pro seniory v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. listopadu se v pilníkovském domově pro seniory dožila krásných devadesáti let paní Bohuslava Hilschová.

Foto: Jaroslav Blažek

Oslava 90. narozenin v DPS Pilníkov

Článek

Bohuslava Hilschová se narodila 15. listopadu 1924 v Peci pod Sněžkou. Dodnes miluje hory, ve kterých vyrůstala a ve kterých strávila podstatnou část svého velmi bohatého života. Se svojí rodinou žila v menším penzionu Mařenka, udělala si kurz na kuchařku a v penzionu prý moc dobře vařila. Kromě toho ale musela pracovat i na 8 hektarech luk, které k chatě patřily.

Ve volných chvílích ráda, a také hodně, cestovala. Kromě Austrálie procestovala skoro celý svět. Jen Afriku navštívila pětkrát. Kromě Afriky navštívila například i Kubu, Kanadu a velkou část Evropy – Francii, Itálii, Jugoslávii, Kazachstán, Německo a mnoho dalších míst, na které si dodnes dobře pamatuje a hezky o svých cestách vypráví.

V Pilníkově žije osm let a prý se jí tu moc líbí, i když se jí stále moc stýská po rodných horách. Naštěstí jsou nedaleko a snacha tam s ní občas jezdí na výlety – dokonce i novou lanovkou se již svezla!

Dodnes je také velmi aktivní. Ráda se účastní aktivit pořádaných DPS Pilníkov (je členkou keramického kroužku a chodí i na cvičení). Také je náruživou čtenářkou a je aktivní členkou místní městské knihovny.

Dnes se navíc těší ze svých dvou vnoučat a je již i prababičkou.

Toto vše nám vyprávěla osobně paní Hilschová v neděli, při návštěvě zástupců města Pilníkova – starosty Miroslava Klapky a paní Hany Blažkové, kteří jí k významnému životnímu jubileu přišli popřát a předali jí pěknou kytičku a sladký dortík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám