Hlavní obsah

Orientační běžci bojovali v Ostravě-Zábřehu o postup do krajského finále

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 27. dubna uspořádal Městský svaz orientačních sportů při Ostravské tělovýchovné unii jubilejní XXV. ročník orientačního běhu O TRIČKO MISTRYŇ SVĚTA 2015. Závod byl postupový do krajského finále Přeboru škol v orientačním běhu 2015. Vyhrála základní škola Mitušova 8 z Ostravy-Hrabůvky.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh. Přebor škol 2015. Ostrava 27.4.2015.

Článek

Historie závodu O TRIČKO MISTRYŇ SVĚTA je velmi prostá. V roce 1991 o prázdninách se konalo Mistrovství světa v orientačním v Československu v Mariánských Lázních. A právě tam se stala Jana Cieslarová z Třince mistryní světa v orientačním běhu na krátké trati.

Agilní a pohotoví členové oddílu orientačního běhu Baníku Ostrava uspořádali hned v říjnu 1991 I. ročník a od té doby nepřerušeně se tyto závody pro základní a střední školy pořádají. Vedle funkcionářů městského svazu orientačních sportů technicky závod zabezpečili členové sportovního oddílu lepus.cz.

Restaurace a letní zahrada MINIGOLFU nabízí pěkné prostředí v severní části Bělského lesa na pomezí městských částí Ostravy-Staré Bělé, Hrabůvky, Výškovic a Zábřehu.

K závodu se sešlo 219 závodníků sedmi základních škol z Ostravy. Start byl v 10 hodin. Závod byl ukončen ve 13 hodin slavnostním vyhodnocením a udílením cen nejlepším závodníkům. Ti obdrželi vedle pohárů také tričko s emblémem XXV. ročníku.

Zvítězila Základní škola Mitušova 8 z Ostravy-Hrabůvky před ZŠ a MŠ MUDr. Emílíe Lukášové a před třetí školou v pořadí ZŠ ze Staré Bělé. Na dalších místech se umístila ZŠ a MŠ Dvorského, Jugoslávská, Pokorného a Porubská 832.

V jednotlivých kategoriích zvítězili: D 5 (děvčata 4. - 5. třída) Silvie Pavavasilovská ze ZŠ Mitušova 8, H 5 (chlapci 4. - 5. třída): Lumír Fajkoš - Mitušova 8, D 7 (dívky 6. - 7. třída) Markéta Hrabcová - Stará Bělá, H 7 (chlapci 6. - 7. třída) Matěj Ducháček - Stará Bělá, D 9 (dívky 8. - 9. třída) Lucie Petrušková - MUDr. E. Lukášové, H 9 (chlapci 8. - 9. třída) David Hašek - Mitušova 8.

Zástupci základních škol ZŠ a MŠ Mitušova 8, ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové a ZŠ Stará Bělá, se zúčastní krajského finále Přeboru škol 2015, které se koná 14. května v Třinci. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám