Hlavní obsah

Orientační běžci běhali v řečišti řeky Morávky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. října se konal již čtvrtý podzimní žebříček Moravskoslezského kraje v orientačním běhu. Pořadatelé ze sportovního klubu Frýdek-Místek umístili centrum závodu na hřiště v obci Nižní Lhoty, ve které bydlí 260 obyvatel. V sobotu tak přibylo ještě 250 orientačních běžců včetně doprovodu.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh,sprint,Nižní Lhoty 4.10.2014.

Článek

Obec Nižní Lhoty je malou vesnicí v oblasti Moravskoslezských Beskyd v krásném prostředí nivy řeky Morávky, která pramení u Sulova pod Bílým Křížem a po 29.6 kilometrech se  u nádraží ČD ve Frýdku - Místku vlévá do  řeky Ostravavice.  A právě do této nádherné roviny podél řeky umístili pořadatelé závody ve sprintu v orientačním běhu.

Ředitel závodu Vlastimil Mutina spolu s hlavním rozhodčím Tomášem Řehou a stavitelem tratí Martinem Svobodou připravili velmi pěkné tratě pro 211 startujících rozdělených do 22 kategorií. Běželo se na nové mapě ze srpna 2014 s názvem Řečiště Morávky - sever v měřítku 1: 5000.

Téměř absolutní rovina,  náročný, místy dost zarostlý a  mokrý terén dal závodníkům zabrat. To ještě pořadatelé kvůli zvednuté hladině  toku museli zrušit dva úseky, přes které se měli závodníci brodit.  Přesto se závod účastníkům líbil a odjížděli spokojeni.

Na nejdelších sprintových tratích hlavních kategorií vyhrávali s přehledem ti nejlepší, kteří se také zúčastňují orientačních závodů kategorie "A" po celé České republice.

V kategorii žen D 21 ( 2890m/16 kontrol) zvítězila třinecká závodnice Markéta Sabelová v čase 21:45 minut. Druhá doběhla skvělá reprezentantka Baníku Ostrava Hana Fukalová - 23:47 před třetí Lucii Klečkovou z Havířova - 26:01

Muži kategorie H 21 běželi trať měřenou na mapě vzdušnou linkou na vzdálenost 3100m/22 kontrol. Nejúspěšnější byl Ondřej Kantor z Třince - 19:36 před ostravským Jakubem Glonkem - 21:17, běhajícím za Opavu a třetím Janem Ciencialou opět z Třince - 21:49.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám