Hlavní obsah

Opilá řidička nabourala vysavač. Spolujezdec neváhal, sedl za volant a ujel

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke kuriózní nehodě došlo v úterý 19. února v noci na čerpací stanici v Rychnově nad Kněžnou. Řidička Škody Favorit tam doslova urazila stacionární vysavač a celý ho vyvrátila. Její komplic neváhal a s autem ujel. Opilou dámu tak policisté nemuseli hledat.

Foto: PČR
Článek

K události došlo ráno o půl třetí, kdy na pumpu dojel starý Favorit. Že jeho řidič není zrovna v nejlepší kondici, se ukázalo během pár minut, kdy vůz narazil do stacionárního vysavače a vyvrátil ho. Zatímco se řidič, z něhož se vyklubala osmadvacetiletá žena, šel podívat, co způsobil, druhý člen posádky usedl za volant a zmizel.

"Kromě toho, že žena nikdy nevlastnila řidičský průkaz, dechová zkouška u ní prokázala 2,13 promile alkoholu v dechu. Po nehodě její 36letý spolujezdec s vozem ujel," uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Z kamerového záznamu policisté zjistili pouze tovární značku vozu, majitele vypátrali až díky svědkům. "Vůz posléze našli a vše zadokumentovali. V současné době šetří, zda vozidlo skutečně řídila žena a zda se pachatel dopustil přestupku nebo trestného činu," dodala mluvčí s tím, že škoda na poničeném vysavači byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám