Hlavní obsah

Open Air Dobruška 2015 ve florbalu startuje 3. července

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na florbalový turnaj Open Air Cup Dobruška 2015 vrcholí. Organizační tým se v podstatě zabydlel na městském stadionu Václava Šperla, kde je třeba posekat trávu, připravit parkoviště, stavět ploty, stánky, připravit šest hracích ploch včetně mantinelů. V pátek 3. července vše vypukne naplno.

Foto: Open Air Cup Dobruška 2015 (archiv)

Open Aie Cup Dobruška 2015 startuje 3. července 2015.

Článek

Do Open Air Dobruška 2015 se přihlásilo 80 družstev mužů a 8 žen, která během turnaje odehrají celkem 270 zápasů.  

Hrací čas je 2 x 10 minut, plocha 21 x 10 metrů, týmy nastoupí v sestavách 3+1. Družstva mužů byla rozdělena do 16 skupin po pěti, takže mají v rámci skupiny čtyři zápasy. Každý tým je pak nasazen do play off. Ženy mají 2 skupiny po čtyřech a zahrají si každý s každým, na závěr play off, tedy celkem sedm zápasů pro družstvo. 

A co je připraveno pro nejlepší? „Plánujeme putovní pohár jak pro ženy, tak pro muže, vítězové dále dostanou medaile a nějaké věcné ceny v podobě regionálních výrobků. Snažíme se propagovat především město formou propagačních materiálů a také zdejší výrobce. Dobrušské pivo Rampušák nemůže chybět,“ prozradili Jan Jirák a Jan Černý, hlavní pořadatelé florbalového megaturnaje.

Jestliže vítězná družstva získají poháry, je jasné, že se nejedná o jednorázovou akci a turnaj bude pokračovat.

„Nejen to, chceme ho dále rozšířit. Tento rok považujeme za přelomový. Pokud bude turnaj úspěšný, příští ročník uspořádáme Open game – týden florbalu. V pondělí a úterý budou hrát základní školy, ve čtvrtek proběhne turnaj sponzorů s tím, že jeho náklady půjdou tzv. za námi, čímž jim poděkujeme za podporu. Závěrečné tři dny budou patřit turnaji dospělých. Naše vize je uskutečnit v budoucnu finále na náměstí v Dobrušce. Firma, která staví povrchy, je postaví kdekoliv. Příští rok chceme zaměřit na děti a turnaj sponzorů,“ upřesnili pořadatelé.  

Třídenní pobyt v Dobrušce si budou moci všichni účastníci, ale i návštěvníci Open Air Cupu užít doslova naplno. Snahou organizátorů totiž je nabídnout i pestré využití volného času během turnaje a tím udržet týmy v prostředí stadionu.

„Pro účastníky jsme připravili Bamper Football, který se v regionu ještě nehrál, dále paintball, stolní fotbálky, opravujeme bazén, k dispozici bude hřiště pro malý fotbal. Využití v přestávkách mezi zápasy nabídneme týmům dostatek. Večerní program oživí v pátek koncert skupiny The Apples a v sobotu diskotéka POHODEX,“ dodali Jan Jirák a Jan Černý a vystavili tak nejlepší pozvánku k návštěvě Open Air Dobruška 2015.  

A důležitá informace na závěr: V případě nepřízně počasí mají pořadatelé pronajatý hokejový stadion v Opočně.

Reklama

Výběr článků

Načítám