Hlavní obsah

Okružní ulice v centru Bohumína má nový asfalt i parkovací pásy

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nové kanalizaci a asfaltovém koberci dostala Okružní ulice v centru Bohumína také nové parkovací pásy. Ty by řidičům měly usnadnit orientaci v tom, kde parkovat ještě mohou a kde už porušují dopravní předpisy.

Foto: Pavel Čempěl

Silničáři při lajnování nových parkovacích pásů v Okružní ulici v centru Bohumína.

Článek

„Více než půl roku opravovaly Severomoravské vodovody a kanalizace (SmVaK) v Okružní ulici kanalizaci. Po rozkopání ji pak měly uvést do původního stavu. Dohodli jsme se s nimi, že se na opravě budeme finančně podílet, aby se neasfaltovaly jen díry po výkopech, ale aby dostala nový povrch v celé své šíři. Snažíme se tak postupovat po každé větší opravě, kdy správci sítí zasahují do silnice,“ uvedl starosta Petr Vícha.

Náklady na nový asfaltový koberec o ploše téměř 1700 metrů čtverečních včetně nových vpustí a obrub přišly na jeden milion korun, více než polovinu z toho zaplatilo město.

Na nový asfalt teď silničáři přidali vodorovné dopravní značení. Kromě parkovacích pásů přibyly i tzv. dopravní stíny a také trojúhelníky upozorňující na povinnost dát přednost v jízdě. Jasně se tak vymezila nejen parkovací místa, ale zpřehlednila se i celá trojúhelníková křižovatka s ulicí Čs. armády, na níž motoristé mívají právě s předností problémy.

„Parkovací pásy nově přibyly i v úseku podél Slunečnice a zdejších malometrážek, kde zatím lidé z nevědomosti příliš neparkovali. Díky novému značení teď mají řidiči absolutní jistotu, kde smí parkovat a kdo má přednost. Nové dopravní stíny v křižovatkách jim usnadní výjezdy, protože se v nich už nebude parkovat v rozporu se zákonem,“ sdělil Petr Sobek z odboru dopravy bohumínské radnice s tím, že zaparkovat by teď podél Okružní ulice měla asi šedesátka aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám